Canalioğlu'ndan Günnar'a cevap

CHP Parti Meclisi Üyesi M. Volkan Canalioğlu, AKP İl Başkanı Adnan Günnar’ın Trabzonspor’u siyasete alet ediyorlar açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, “Trabzonspor yönetim kurulunda AKP Merkez İlçe Başkanı görev aldı, CHP değil? Bu Trabzonspor’u siyase

Canalioğlu'ndan  Günnar'a cevap

CHP Parti Meclisi Üyesi M. Volkan Canalioğlu, AKP İl Başkanı Adnan Günnar’ın Trabzonspor’u siyasete alet ediyorlar açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, “Trabzonspor yönetim kurulunda AKP Merkez İlçe Başkanı görev aldı, CHP değil? Bu Trabzonspor’u siyasete alet etmek değil ne nedir? dedi.

Volkan Canalioğlu, AKP’nin sadece sporu değil, tüm kamu kurumlarını siyasete alet ettiğini belirterek, “Siyaseti kutsal mekanlarımıza kadar sokan AKP değil midir? Trabzonspor’u da siyasete alet eden kendileridir.. AKP Merkez İlçe Başkanının Trabzonspor yönetim kurulunda ne işi var?. Bir dönemler Trabzon’un yetiştirdiği ve Trabzonspor’un unutulmaz futbolcusu Atay Aktuğ’u Trabzonspor Başkanı seçildiğinde yerden yere vuran sizin zihniyetiniz değil miydi?.. Bunu son söyleyecek olan sizlersiniz… Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Trabzonspor’a verildiği belirtilen 100 milyon doların nereye gittiğini, nerelere harcandığını sormak hakkımızdır.  Yerel seçimlerde trilyonlarca lira dağıttığınız söyleniyor. Acaba bu parayı da oralarda mı kullandınız sorusu aklımıza geliyor” dedi.

-“UTANMASI GEREKENLER HALKI KANDIRANLARDIR”

M. Volkan Canalioğlu, vatandaşın her gün daha da fakirleştiğini ifade ederek, sadaka toplumu yaratıldığını söyledi. Canalioğlu,“Sizin siyaset biçiminizi bizler ve sağduyulu halkımız çok iyi bilmektedir. Vatandaşı bir torba kumanya ve kömürle kandırarak oylarını aldınız. Ama bu vatandaşın onurunu satın alamayacaksınız. Siz değil misiniz, “Kumanya dağıttığımız vatandaş sayısını artırdık. Yeşil kart sayısını artırdık” diyen.. Bu açıklamadan utanmanız gerekmektedir. İnsanları fakirleştirdiniz sonra da ortaya çıkıp “kumanya dağıttığımız vatandaş sayısını artırdık” diyorsunuz.

- “BELEDİYE SARAYI CHP’NİN TRABZON’A HEDİYESİDİR”

Canalioğlu, inşaatı tamamlanan Atapark’taki Belediye Sarayı’nın CHP’nin Trabzon’a hediyesi olduğunu ifade ederek: “Sizin projelerinizi merak ediyorum. Bizim yarım bıraktığımız işleri tamamlayın yeter. 20 ayda Belediye olarak hangi projeyi yaptınız açıklayın da halkımız bilsin. Trabzon’un en büyük yatırımı olan eski Tekel binasının yerine yapılan alışveriş merkezini görmüyor musunuz? Bizim eserimiz olan Belediye Sarayında hangi yüzle gidip oturacaksınız. Belediye Sarayı CHP’nin Trabzon’a hediyesidir. Uzunsokak’ta yürürken yüzünüz kızarmıyor mu? Sahilde çöpten ve kokudan yürüyemediğiniz günleri ne çabuk unuttunuz.. Hamamizade Kültür Merkezini hangi yüzle bizim eserimiz diye açacaksınız.. Utanacak olan olan varsa halkı kandıranlar, halkı aç bırakanlar, halkı bir torba makarnaya muhtaç edenlerdir. Adnan Günnar’a tavsiyemiz bir süre önce Başkanlığını yaptığı Diş Hekimleri Odasındaki sorunlarını çözmesi ve arkasında utanılacak bir dönem bırakmamasıdır. En büyük pişkinlik ise hak etmeden, atama ile bir yerlere gelip gazel okumaktır” şeklinde konuştu.

-“BELEDİYE BAŞKANI TRABZON’U SIÇRAMA TAHTASI OLARAK KULLANIYOR”

5 Yıllık CHP Belediyesi döneminde maaşların düzenli olarak ödendiğini belirten Canalioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz Belediye’de göreve geldiğimizde maaşlar 2 ayda bir ödeniyor, ikramiyeler ödenmemiş, tazminat isteyenlere ise karşılığında mezar veriliyordu. 5 yıllık dönemimizde tüm çalışanların maaşlarını düzenli olarak ödemiştik. İyi ki ödemişiz. Çünkü siz şu anda mecburen maaşları zamanında ödemek zorunda kalıyorsunuz. İşçi düşmanlığı yapan bir zihniyet olarak konuşmanız biraz da komik oluyor. Belediye Başkanının bacanağının işçilere karşı uyguladığı zulümü Trabzon konuşuyor. İşçileri sokağa döken sizlersiniz. Trabel’de tespit ettiğiniz işçileri önce temizliğe ve kanala sürdünüz, sonra da bu işçileri istifaya zorladınız. Başaramayınca da özelleştirdiğiniz temizlik firmasına aktararak, yüzünüz kızarmadan, “Biz size iş bulduk” dediniz. Trabzon’un yüzde 80’i halen Belediye Başkanını tanımamaktadır. Sorunları olanlar ise Belediye Başkanına ulaşamamakta, kendisi ile görüştürülmemektedir. Bir Belediye Başkanı halkının içine ayda bir kez göstermelik olarak girmez. Her zaman halkının içinde olmalıdır. Tekrar ediyorum. Belediye Başkanı Milletvekilliğine aday olacak mı? Olmayacak mı? Bu kentin Belediye Başkanlığını sıçrama tahtası olarak mı kullanmaktadır”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler