Canalioğlu'na emekli ziyareti

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, emeklilerin büyük bir merakla Anayasa Mahkemesinin kararını beklediğini belirterek, “6 milyon emeklinin gözü Anayasa Mahkemesinde. Mahkemenin olumlu kararı sonrası hükümet, intibak yasasını çıkarmak zorunda kal

Canalioğlu'na emekli ziyareti

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, emeklilerin büyük bir merakla Anayasa Mahkemesinin kararını beklediğini belirterek, “6 milyon emeklinin gözü Anayasa Mahkemesinde. Mahkemenin olumlu kararı sonrası hükümet, intibak yasasını çıkarmak zorunda kalacak” dedi.

CHP'nin yeni İl Başkanı Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret edenler bu kez, emeklilerdi.

İşçi Emeklileri Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar'la birlikte 20 kişilik heyet Canalioğlu'na kente yaptığı hizmetlerden dolayı plaket vererek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Trabzon İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, AKP iktidarının sosyal devlet ilkelerine uygun davranması gerektiğini belirterek, emekli aylıklarının, yoksulluk ve açlık sınırı temel alınarak hesaplanmasına olanak sağlayan “İntibak Yasası”nın bir an önce çıkartılmasını istedi.

Bayraktar, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için gerekli adımların atılmaması halinde, eylem kararı da alabileceklerini de söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, en güzel yıllarını çalışarak geçiren emeklilerin tek isteğinin, insanca bir yaşam sürdürmek olduğunu belirterek, “Emeklilerimiz bunu hak ediyor. Anayasa Mahkemesinden çıkacak karar sonrası hükümet intibak yasasını çıkarmak zorunda kalacak. Ümit ediyorum ki çıkacak intibak yasası ile emeklilerimiz alacakları ücretle insanca bir yaşam sürdüreceklerdir. Yurtdışında ve ülkemizde yaşayan emekliler arasında uçurum var. Yurt dışındaki emekliler son yıllarını 'rezidans kalitesindeki huzurevlerinde, geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığından uzak yaşarken, bizim emeklimiz ay sonunu zor getirmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler