Canalioğlu'na cevap Aksoy'dan

Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu’nun yazılı ve görsel medyada Trabzon Belediyesine yönelik çeşitli eleştirilerine yazılı cevap verildi.Aksoy; Canalioğlu’nun CHP Genel Başkan yardı

Canalioğlu'na cevap Aksoy'dan

Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu’nun yazılı ve görsel medyada Trabzon Belediyesine yönelik çeşitli eleştirilerine yazılı cevap verildi.

Aksoy; Canalioğlu’nun CHP Genel Başkan yardımcısı olmasından Trabzon adına memnuniyet duyduğunu, ancak gerçek olmayan beyanlarla siyaseti düzeysiz hale getirdiğine üzüldüğünü kaydederek, “ Trabzon eski Belediye Başkanı, CHP İl Başkanı ve yeni etiketi CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Sayın Volkan Canalioğlu dedikodular, yalanlar ve iftiraları kaynak alarak siyaset yapmaya devam ediyor.  

 

 

 

Önce 16 Aralık tarihli gazetelerde kafadan atma alışkanlığını “7.65 tabanca ile mücadele ettim” diyerek örneklendirip söylemişken aldığı somut cevaplar karşısında daha da mesnetsiz, isnatsız dedikodularını sürdürmeyi tercih etmiş ve 26 Aralık tarihli gazetelerde “Trabzonspor’a verildiği belirtilen 100 milyon doların nereye gittiğini sormak hakkımızdır”, bir öncesinde de ‘Sayın Bakan Özak bu paranın hesabını verememektedir” iftiralarıyla Trabzonspor’u da bulaştırdığı düzeysiz siyasetini devam ettirmektedir. Trabzonspor’un bu ahlaksız iftiralar karşısında neden suskun kaldığını anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

 

Canalioğlu’nun 2009 yılındaki yerel seçimleri kaybetmenin verdiği kompleksten ilk günden itibaren kurtulamadığını ve saldırgan bir tavır sergilediğini dile getiren Aksoy; “ Olmayan bir paranın iftirasını atmakta “Yerel seçimlerde trilyonlarca lira dağıttığınız söyleniyor, acaba bu paraları da oralarda mı kullandınız?” yalanıyla Trabzon insanına da para ile oyunu satacağı hakaretini yöneltmektedir. Üstelik  “Vatandaşı bir torba kumanya ve kömürle kandırarak oylarını aldınız” diyerek sayın hemşehrilerimizin oyunu  menfaatle sattığı aşağılamasını yapabilmektedir. Vatandaş kendisine oy verirse iyi başkasına oy verirse kötü mü? Kime oy verirse versin hiçbir Trabzonlunun oyu satılık değildir.   Sayın Volkan Canalioğlu çok iyi bilsin ki hemşehrilerimizle karşılaştığında eksik etmediği yapmacık tavırlarıyla Trabzonluları 2009’da kandıramamıştı ve artık kandıramayacaktır. Fedakar ve mert, yürekli,  Trabzonluların oylarını menfaat karşılığı satmadığını ve bundan sonrada satmayacağını kısır siyasi hayatında görecektir. Bu zatı muhterem önce halkın iradesine ve demokrasiye saygı göstermeyi öğrensin. O zaman yenilgiyi hazmetmeyi de öğrenir. 2004’te 3 yüz oyla kazandığı seçimi 2009’da 9 bin farkla açık ara kaybettiğini gizlemek için oylarımı çok arttırdım demez. Zira kendisine seçimi kazanan aday ‘AK Parti’nin 2004’deki oylarını ne kadar attırdı. Birde ona bak’ derler” ifadelerine yer verdi.

Trabzon Belediyesi’nin 20 ayda yaptığı çalışmaların Trabzon için önemli adımlar olduğunu ancak CHP zihniyetinin bunları görmemek için ısrar ettiğini belirten Aksoy;  “20 ayda belediye olarak hangi projeyi yaptınız. Açıklayın da halkımız bilsin” nakaratıyla kimseyi kandıramayacağını, gerçekleri örtemeyeceğini hala öğrenemedi. Halkımız yapılanları çok iyi biliyor da eğer kulakları işitiyor ve gözleri görüyorsa yaptıklarımızın birkaç tanesini son bir defa hatırlatalım;

 

 

1- Kurşunoğlu Camii bölgesinde 7 bin m2’lik 3.5 milyon liralık Teknik Hizmetler ve Fen İşleri binaları yapıldı.  2- 5 yıldır derin deşarj ve ana kolektör sistemi çalışmayıp kanalizasyon Trabzonlunun sahiline akarken parmağınızı kıpırdatmadığınız bu ayıbı 3.5 milyon lira harcayarak yapıp bitirdik 3-Döneminizde özrü kabahatinden büyük misali bütçenize koyup da (koyduysan niye almıyorsun, alamıyorsan niye bütçene koyuyorsun)  almadığınız otobüslerden 10 adet sıfır kilometre otobüs Trabzon halkının taşınmasına sunuldu. 4- 20 yıldır giderilemeyen ve döneminizde zirveye taşınmasına kılınızı bile kıpırdatmadığınız seyyar problemine son verildi. 5- Vaad edip adım bile atmadığınız kadın sığınma evini. biz de vaad ettik ve yapıp bitirdik. 6- Üzeri çatlamış 700 metrelik betonuyla başladığınızı iddia ettiğiniz, aslında bugün ki halini hayal bile edemediğiniz 5625 m’lik kauçuk kaplı yürüyüş yolu bitirildi ve sevgili Trabzonlularımızın hizmetine sunuldu. 7-  Trabzon sahili 1.5 milyon liralık ağaç dikimi ile tabiatın kucağı haline geldi. 8- Karış karış ilerlemeye çalışan trafik tıkanıklığı giderilerek ulaşım master planının birinci aşaması uygulamaya kondu. 9- İsteyenin keyfi işgallerinde olan otoparklar belediye bünyesine alınarak halkın istifadesine sunuldu. 10- Mikrokredi vaadimizi gerçekleştirerek bugüne kadar 382 kişiye toplam 267 bin 900 lira kredi kullandırıldı. 11- Maneviyatımıza, tarihimize kültürümüze, halkımıza ve Trabzon’umuza bağlılığın sembolü olan ve döneminizde kaldırılan Ramazan etkinlikleri ve iftar çadırları 2 yıldır Trabzon’da yaşatılmaya başlandı. 12- Vaadlerimizden Erdoğdu Yolu’nun projesiyle, istimlâkleriyle ve ihalesiyle yapımına başlandı. 13- 19,5 kilometrelik Kanuni Bulvarı’nın proje ihalesi yapıldı. 14- Kentsel Dönüşümde Ayasofya, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi gibi 4 bölgede uygulamalara başlandı 15- Akyazı Projesi’nin yapımına başlandı” ifadelerine yer verdi.

 

Açıklamasının son bölümünde Canalioğlu’nun Trabzon şehrine katkı koyacak her türlü çalışmasında kendisine destekçi olacaklarını söyleyen Aksoy, “Birçok proje yapılırken “Ben bunları rüyamda görmüştüm” anlamına gelen bunlar zaten benim projelerimdi gibi gülünç laflar yerine sizi Trabzon Belediyesi’nin faaliyet raporunu izlemeye davet ediyoruz ki belki takip edersiniz ve öğrenirsiniz. Sayın Volkan Canalioğlu'na getirildiği CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde ve hayatta başarılar diler, yenilgi kompleksinden kendisini kurtararak, belediyeciliği öğrenmesini, şehire ve şehir halkına hizmet yönünden  ihtiyaç duyduğunda bilgi ve tecrübelerimizle katkılarımızın her zaman hazır olduğunu saygıyla iletiriz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler