Canalioğlu: Trabzon iyisini bilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan muhalefet hareketini eleştirdi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili

Canalioğlu: Trabzon iyisini bilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan muhalefet hareketini eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan muhalefet hareketini eleştirdi. Canalioğlu, "Sayın Baykal kendi genel başkanlığı döneminde 'CHP kurultaylar partisi olmaktan çıkarılmalıdır' diyordu. CHP 88 yıldır var olmuştur. Koltuklar kimseye mülk değildir. Kimse koltuk kapma sevdasında olmasın" dedi.

12 Haziran seçimlerinde CHP'nin Trabzon'dan çıkardığı tek milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, bugün Trabzon Adliyesi'ne gelerek İl Seçim Kurulu Başkanı Adil Sever'den mazbatasını aldı. Canalioğlu, mazbata töreninin ardından adliye binası önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genel seçimde beklentilerinin yüzde 28-30 puan aralığında oy almak olduğunu belirten Volkan Canalioğlu, "Yüzde 26'da kaldık ama baktığınızda Türkiye'de oylarımızı 3. 5 milyon artırdık. Bütün örgütlerimiz olağanüstü gayret sarf ettiler. Sonuçta çıkan tablo vatandaşımızın tercihidir ve saygı duyuyoruz" diye konuştu.

Canalioğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav öncülüğünde başlatılan muhalefet hareketiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "CHP artık kurultaylar partisi olmaktan çıkmalıdır. Sayın Baykal'ın genel başkanlığı döneminde de 15 kurultay olmuştu. 'Bu kurultaylar bizi yoruyor' cümlesini de kullanmıştır. Bu süreçte CHP, Türkiye genelinde kabul gördü. Halka indi, gidilmedik yerlere gidildi. 81 ilde miting yapıldı. Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya gidildi. Müthiş çalışma temposu oluşturuldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu mütevaziliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve verdiği sözün arkasında olmasıyla Türk halkı kabul etmiştir. Önümüzde yerel seçimler var. Genel merkez olarak bunun için çalışmaya başladık. İnanıyorum ki bundan sonra yerel seçimde çok sayıda belediye başkanlığı kazanacağız ve genel seçimde de iktidar olacağız. Halk yeni anlayışta olan CHP'yi kabullenmiştir. Kurultay söylemleri, partiye zarar verme noktasındadır ve partiye hizmet etmiş insanların söylemleri olmamalıdır. Herkes kendi durumunu görerek ona göre davranacak. "

Parti yönetimi olarak kurultaydan kaçmayacaklarını da vurgulayan Volkan Canalioğlu, "Şu anda bir kurultaya acilen ihtiyaç yoktur. Sayın Genel Başkan ve ekibi başarılı olmuştur. Çıkan tablo beklediğimizin altında olmuştur ama sonuçta bakıldığında oylarımız ve milletvekili sayımız artmıştır. 'Kurultay olsun' diyenlere karşı müthiş bir tepki doğdu. Kılıçdaroğlu ve ekibinin başarısı ortada. Bunu engellemek isteyenlere karşı gerçekten büyük tavır ortaya koydu insanlar. Doğu Karadeniz olarak bütün il başkanlarımız sapasağlam şekilde Sayın Kılıçdaroğlu'nun arkasındadır. Önümüze bakacağız. Eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız" dedi. Parti içi muhalefet hareketinin yeterli imzayı toplayamayacağınını görüldüğünü de ifade eden Canalioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplanırsa elbette delegenin düşüncesine saygılıyız. Çıkarız, kurultayımızı yaparız. Ama şu anda böyle bir kurultaya ihtiyaç görülmemektedir. Çünkü yönetim oturmuştur, birbirini tanımıştır. Yeni bir yapılanma içinde önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kurultay olursa ondan da kaçmayız. Burada kimse koltuk kapma sevdasında olmasın. Herkes sağlayacağı katkıyı ortaya koysun. Ama basın huzurunda değil, gelsinler, kurullarımızda açık ve net biçimde düşüncelerini söylesinler. Biz de o düşünceler doğrultusunda eksiklerimizi kapatır ve iktidara gitme noktasında emin adımlarla ilerleriz. "

Volkan Canalioğlu, "Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun yalnızlaştırılması için bir operasyon başlatıldığı yorumları yapılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: "Burada, 'ben varsam var, yoksam yok' anlayışına karşıyız. CHP 88 yıldır var olmuştur. Koltuklar kimseye mülk değildir. Gelir geçer. Önemli olan doğru hizmeti yapmaktır. Anlaşmış, birbirini bilen ve önünü gören bir yönetim vardır. Hiçbir sıkıntımız yoktur. Ülke yararına eleştirilerimizi Meclis'te bu dönemde de yapacağımızı belirtmek istiyoruz. " Canalioğlu açıklamasının ardından adliye binası önünde partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset