Canalioğlu AKPli vekillere seslendi

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Anayasa oylamalarında sevinç çığlıkları atan AKP’li vekillere seslendi. Açıklama şöyle; Anayasa değişiklik oylamalarının 2’inci turunda, istediğiniz maddeler oylanıp kabul edildiğinde, AKP milletvekillerinin se

Canalioğlu AKPli vekillere seslendi

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Anayasa oylamalarında sevinç çığlıkları atan AKP’li vekillere seslendi.

 

Açıklama şöyle;

 

Anayasa değişiklik oylamalarının 2’inci turunda, istediğiniz maddeler oylanıp kabul edildiğinde, AKP milletvekillerinin sevinç hallerini şaşkınlıkla izledik! Ne oldu, neyi başardınız, İşsizlik sorununu mu çözdünüz? Yoksulluğa çare mi buldunuz? Bu sevinç neden?

 

İflas etmiş esnafımıza, çiftçimize umut mu oldunuz? Meralar ve otlaklar zengini ülkemizi, eti ithal eder duruma getirişinizi mi kutluyorsunuz? Bu sevinç neden?

 

Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleridir. Siz bu değişiklikleri yaparken, PKK’nın meclisteki temsilcisi BDP dışında kimden destek aldınız! Demokratikleşme ve özgürlükler gibi bir kaygınız olmadığı çok açık. Tam aksine yargıyı siyasal iktidarınızın denetimine alarak; hukuk devletini ortadan kaldırabilecek bir süreci başlatmayı umuyorsunuz. Yargının sorunlarını çözmekten çok, yargıyı hükümetin bir organına dönüştürmeye çalışan tehlikeli bir süreci tetikliyorsunuz. Bu tutum AKP’li vekilleri yargıdan ve yüce divandan kurtarabilir, ancak ulusun vicdanındaki mahkemeden kurtarabilecek mi?

 

Sizin iktidarınızda, Türkiye ağırlaşmış sorunlarını çözmek yerine; maceracı özlemlerinizin yarattığı karmaşada kan kaybediyor, zaman yitiyor.

 

Milli Kahraman İsmet İnönü’ye dil uzatmaktan çekinmeyen bir partinin milletvekilleri olarak, oylamanın ardından yanaklarınızdan süzülen gözyaşlarının ne kadarını; Kürt Açılımı’yla önünü açtığınız, azdırdığınız terör belasının katlettiği, gencecik Mehmetçiklerimiz için döktünüz?

 

Siz her ne kadar kabullenmeseniz de, Cumhuriyet değerlerini benimsemiş her Türk vatandaşının Milli Kahraman olarak gördüğü İsmet Paşa, bakın yıllar öncesinden size nasıl da sesleniyor: ‘’Suçluların telaşı içindesiniz. Tarih kürsüsünden halinizi seyrediyoruz ‘’

 

Basına ve kamuoyuna duyurulur…

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset