Büyük Anavatan Partisi kuruldu

Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki ANAP Genel Başkanı Emanullah Gündüz, yaptığı açıklamada, 16 Kasımda İçişleri Bakanlığına yaptıkları başvuruyla partilerini kurduklarını bildirdi. Gündüz, parti kurucularının yaş

Büyük Anavatan Partisi kuruldu

Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki ANAP Genel Başkanı Emanullah Gündüz, yaptığı açıklamada, 16 Kasımda İçişleri Bakanlığına yaptıkları başvuruyla partilerini kurduklarını bildirdi.

Gündüz, parti kurucularının yaş ortalamasının 22 olduğuna dikkati çekerek, ''Artık eski siyaset tarzından bıktık. Eski siyasetçileri istemiyoruz. Ülkeye yeni bir siyaset tarzı lazım'' diye konuştu.

Kısa süre önce feshedilen Anavatan Partisi'nin ülke siyasetine silinmeyecek şekilde kazınmış bir parti olduğunu belirten Gündüz, şunları kaydetti:

''Turgut Özal bu ülke insanına ve ülkeye çok faydaları dokunmuş büyük hizmetler yapmış bir siyaset adamıydı. Mirasının temsilcileri olarak görülenler, ondan vazgeçip ismini bile fesh edip başka partiye katılıyorlar. Vefa örneğini göstermek, ona vefa borcunu ödemek ve ona sahip çıktığımızı göstermek için partimize bu ismi verdik.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler