Bulaşıkçılıktan Başkanlığa

Karaman Belediye Başkanı, hayat ile mücadeleye çok erken başladığını küçük yaşta babasını kaybettiği için kardeşlerinin sorumluluğunu da üstlendiğini belirterek, ''10 yaşında lokantalarda bulaşık yıkamaya başladım. Şeker sattım. Kömür taşıdım.dedi.Karaman

Bulaşıkçılıktan Başkanlığa


Karaman Belediye Başkanı, hayat ile mücadeleye çok erken başladığını küçük yaşta babasını kaybettiği için kardeşlerinin sorumluluğunu da üstlendiğini belirterek, ''10 yaşında lokantalarda bulaşık yıkamaya başladım. Şeker sattım. Kömür taşıdım.dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaman'ın kendine özgü geleneği ve kültürü olan Kır Mahalle'de doğduğunu belirterek, babasının bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalıştığını söyledi.

Çocuk yaşlarda babasını kaybettiğini ve bu olayla hayatlarının tamamen değiştiğini anlatan Kantürk, hayatta 2 kardeşi ve annesiyle kaldıklarını, birlikte mücadele ederek yaşama tutunduklarını kaydetti.

Henüz 10 yaşındayken okulların tatile girdiği yaz aylarında lokantalarda bulaşık yıkayarak ailesinin geçimine destek olmaya çalıştığını anlatan Kantürk, şunları kaydetti: ''Daha çocukken üstüme çok büyük bir sorumluluk yüklenmişti. Yaz aylarım çalışmakla geçtiği için yaşıtlarımın aksine oyundan uzak kaldım. Lokantadaki işim dışında balık şeker sattım. Bu şekerleri çok sevdiğim halde para kazanmak zorunda olduğum için yiyemezdim. Biraz büyüyünce bunların yanı sıra odun ve kömür taşıyarak para kazanmaya çalıştım. Bu şekilde yazları çalışıp, kış aylarında okuyarak liseyi ve üniversiteyi bitirdim.''

İktisat fakültesinden mezunu olduktan sonra özel sektörde yaklaşık 10 yıl yöneticilik yaptığını ifade eden Kantürk, daha sonra Karaman'da serbest muhasebecilik yaptığını kaydetti.

Siyasetle AK Parti ile tanıştığını ve bu partiden Karaman'a belediye başkanı seçildiğini belirten Kantürk, ''Karaman'da AK Parti teşkilatının kurulma aşamasından bu yana görev aldım. Partide çeşitli kademelerde çalıştım. 2004 yerel seçimlerinde de başkan oldum. Bir işçi çocuğu olarak seçime girdim, Karaman halkının teveccühüyle belediye başkanı seçildim. Bu güne kadar elimden geldiği kadar görevimi yapmaya çalışıyorum.'' dedi.

Göreve geldikten sonra belediye içinde particilik yapmadığını, çalışanı ödüllendirdiğini anlatan Kantürk, şöyle devam etti: ''Başarısız, verimsiz insanları uyardık. Çünkü bizimle birlikte koşamayan bize yararlı olamaz. Bizim hızımızı düşürür. Belediyeye bir tane bile yeni işçi almadık. Bunun aksine seçim yatırımı olarak işe alınan işçileri kamunun menfaatlerini düşünerek çıkardık. Radikal kararlar aldık. İşçi sayımızı 700'lerden 400'lere düşürdük. Çalışmayan insanlara prim vermedik. Partizanlık yaparak bir tane işçi alsaydım yaptığım mücadelede haksız olurdum. Konuttan yeraltına, ağaçlandırmadan kültüre kadar birçok alanda Karaman'da başarılı işler yaptık. Bu konuda Karaman halkından büyük ilgi gördük.''



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset