Bu ülkede yoksullar şehit oluyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de terörün bedelini yoksul aile çocuklarının ödediğini söyledi.Erdoğan'ın Aleviler üzerinden inanç ayrımı yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, MYK'daki değişikliğin parti içerisinde olumlu karşılandığını savundu. Seçim

Bu ülkede yoksullar şehit oluyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de terörün bedelini yoksul aile çocuklarının ödediğini söyledi.

Erdoğan'ın Aleviler üzerinden inanç ayrımı yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, MYK'daki değişikliğin parti içerisinde olumlu karşılandığını savundu. Seçim sürecinde zamanı iyi kullanamadıklarını itiraf eden Kılıçdaroğlu, parasızlıktan yakındı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK’daki değişikliklerle ilgili parti içerisinde hiçbir görüş ayrılığının bulunmadığını, uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Habertürk'te katıldığı canlı yayında soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, değişikliğin MYK’da da olumlu karşılandığını ifade etti. Süheyl Batum’un Anayasa değişikliği çalışmaları içerisinde partiye zaman ayıramayacağını Hurşit Güneş’in de benzer bir durumunun bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, parti içerisinde A Takımı- B Takımı gibi bir ayrımın da bulunmadığını ifade etti.

“ZAMANI İYİ KULLANAMADIK”
Programda, 22 Temmuz seçim sonuçlarını da değerlendiren CHP lideri seçim sürecinde zamanı iyi kullanamadıklarını söyledi. Mali yetersizlikten yakınan Kılıçdaroğlu, örgütlere de çok fazla para ayıramadıklarını kaydetti.

“ALEVİLER BU ÜLKENİN DÜŞMANI MI?”
Seçim sonuçlarıyla ilgili ortaya atılan “Stockholm Sendromu” tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, böyle bir değerlendirmeyi yapacak bilimsem bir verinin ellerinde bulunmadığını kaydetti. Seçmen nezdinde CHP algısının da değişmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi inanç ayrımı yapmakla suçladı. İşte Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yönelik o sert sözleri:

“Benim Allah'a inancımı kim sorgulayabilir. Eğer Recep tayyip Erdoğan buna karar verecekse ben onu Müslümanlığı bilmeyen bir kişi olarak bilirim. Bir insanın inançları üzerinden siyaset yapıyorsa... Bu ülkenin sağduyu sahibi insanları rahatsız oldu. Aleviler bu ülkenin düşmanı mı? Bu ülkenin bağımsızlığı mücadelesine destek vermişler mi? Bir ülkenin Başbakanı bunları kurcalıyorsa o Başbakan değildir. Bir yandan açılım yapacaksınız bir yandan 'Bu Alevi'dir, oy vermeyin' diyeceksiniz.”

"YOKSUL AİLELERİN ÇOCUKLARI ŞEHİT OLUYOR"
Hükümetin terör politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, teröre karşı ortak mücadele geliştirmeden sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Terörün Ramazan dinlemediğini, Erdoğan’ın da söylediklerinin tersini yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin teröre bitiremeyeceğini savundu. Şehitlerin hep yoksul aile çocuklarından çıktığını, zenginlerin ve siyasetçilerin bedel ödemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, çözümü siyaset kurumunun getireceğini söyledi. İşte o sert sözler;

“Ne istediklerini bilmiyoruz. Bildiğimiz, İmralı ile konuştular. Siz terörü bitirecekseniz Öcalan'la da konuşun. Ne söyledi Başbakan, Apo ile kim görüşüyorsa o şerefsizdir... Kim şerefsiz o zaman. İnsandan daha değerli bir varlık yoktur.

Şehitlerin çoğu yoksul aile çocukları. Hangi varlıklı ailenin, hangi siyasetçinin çocuğu oraya gitti? Siz, bedel ödemeyi çocuklarınızı da dikkate alarak bakarsanız çözümü daha fazla istersiniz. Benim yeğenim de o bölgede askerlik yaptı. Hiçbir insan ölmemeli. Çözümü üretecek kim siyaset kurumu. Hangi siyaset kurumu bir araya geldi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset