Bu sefer Akşam'a yüklendi

Başbakan Erdoğan, doğalgaz zammı nedeniyle kömür kullanımının ve hava kirliliğinin artmasını haber yapan Akşam gazetesine yüklendi: “O gazetenin patronu iddialıysa o resmin çekildiği yere beraber gidelim, her türlü iddiaya da varım.” Bursa'da toplu açılış

Bu sefer Akşam'a yüklendi

Başbakan Erdoğan, doğalgaz zammı nedeniyle kömür kullanımının ve hava kirliliğinin artmasını haber yapan Akşam gazetesine yüklendi: “O gazetenin patronu iddialıysa o resmin çekildiği yere beraber gidelim, her türlü iddiaya da varım.”

Bursa'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde basın vardı. Erdoğan, bir gazetede zam nedeniyle doğalgaz tüketiminin düştüğü, bedava dağıtılması nedeniyle de kömür kullanımının arttığı ve bunun da hava kirliliğine neden olduğu yönündeki habere tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, haberin gerçeği yansıtmadığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir gazete baktım başlık yapmış, doğalgaz pahalı olduğu için alınamıyormuş, kömürle hava zehirlenmiş, zehir soluyoruz. Kareye bakıyoruz. Yazıklar olsun. Doğalgaz alınamayan bir bölgede tabi ki kömür yakılacak. Ve o kömürden dolayı ortaya çıkan dumanı gösteriyor. Yazıklar olsun, iddialıysan gel seninle o eve ben gideyim ama ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın, ben bunlara karşıyım. Evinde doğalgaz olmayan bir vatandaş tabi ki kömür yakacak, tabi ki odun yakacak, gerekirse bedava kömürü biz ulaştıracağız, ulaştırmak da görevimizdir. Eğer o gazetenin patronu iddialıysa, o resmin çekildiği yere beraber gidelim, her türlü şeyi ortaya koyuyorum, her türlü iddiaya da varım, bu kadar açık konuşuyorum. Ama habercilik yapacaksanız namuslu yapın, habercilik yapacaksanız doğru yazın, doğru haber verin, yalanla halkımızı aldatmayın. Bunlar bunu yapıyor, bununla zannediyorlar ki biz halkı aldatacağız, halkım bunları yutmuyor. Biz ücretsiz kömürü fakir fukaraya götürmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Siz de ananızın sütü gibi ak olan bu kömürü yakın, hiç bunlara bakmayın."

İŞÇİLERDEN ÇALIŞMA BAKANI FARUK ÇELİK İSTİFA SLOGANI
Mitinge dönüşen açılış töreni, işten çıkarılan işçilerin protestosuyla bölündü. Cavit Çağlar'ın BİSAŞ fabrikası'nda işten atılan işçiler Başbakan Erdoğan'a dönük olarak “Hükümet Çağlar'dan hakkımızı al. Faruk Çelik istifa” sloganları attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset