Bu ne büyük rezillik!

Hatay'da ölü ele geçirilen 7 PKK'lı teröristten Zeki Durdu'nun gece mezarlıkta yapılan cenaze törenine BDP'li Sebahat Tuncel, resmi TBMM 21 plakalı makam aracı ile katıldı.Hatay'da ölü ele geçirilen 7 PKK'lı teröristten Zeki Durdu'nun cenazesi, Malatya Şe

Bu ne büyük rezillik!

Hatay'da ölü ele geçirilen 7 PKK'lı teröristten Zeki Durdu'nun gece mezarlıkta yapılan cenaze törenine BDP'li Sebahat Tuncel, resmi TBMM 21 plakalı makam aracı ile katıldı.

Hatay'da ölü ele geçirilen 7 PKK'lı teröristten Zeki Durdu'nun cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı'nda gece dini vecibeler yerine getirilerek toprağa verildi. Zeki Durdu'nun ailesinin tepkisi ve izin vermemesi üzerine terör örgütü yanlıları mezarlıkta gösteri yapamadılar. 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, cenaze törenine resmi TBMM 21 plakalı makam aracı ile katıldı. Tuncel, mezarlıkta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Artık bu sorunun barış ve demokrasi içerisinde çözülmesi gerekirken ne yazık ki her gün operasyonlar oluyor ve ne yazık ki her gün gençler yaşamını yitiriyor. Artık bunlar son olsun diyoruz. Türkiye'de Kürt sorununun çözümünde yeni gençler yaşamını yitirmesin. Bunun için de başta biz olmak üzere tüm siyasilere görev düşüyor. Bu konuda özellikle hükümetin sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyoruz. Eğer operasyon emri verilmeseydi, bugün bu gençler yaşıyor olacaktı. Bu açıdan gerçekten artık yeter. Gençler ölmesin, gençler toprağa düşmesin. Bunun için başta siyasiler olmak üzere herkes görev ve sorumluluğunu yerine getirsin diyoruz. Umuyorum, bu 7 genç son olur ve Türkiye yeniden ölüm görmez" ifadelerini kullandı.

Zeki Durdu'nun babası ise açıklama yapmayacağını söyledi. Cenaze töreninde bir grup terör örgütü elemanı, PKK marşı söyleyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Mezarlıktaki tören nedeniyle polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler