Bu milletvekilleri ne yapıyor?

Batman'da demokratik çözüm çadırının kaldırılmasına tepki gösteren aralarında BDP milletvekilleri Bengi Yıldız ile Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu gruba polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ile müdahalesi sonrasında Yıldız ile Ata yeniden yolun ortasın

Bu milletvekilleri ne yapıyor?

Batman'da demokratik çözüm çadırının kaldırılmasına tepki gösteren aralarında BDP milletvekilleri Bengi Yıldız ile Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu gruba polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ile müdahalesi sonrasında Yıldız ile Ata yeniden yolun ortasında oturma eylemine başladı.

 

"Demokratik Çözüm Çadırı"

BDP Batman'da Turgut Özal Bulvarı'ndaki boş alanda 15 Mart'ta kurduğu "Demokratik Çözüm Çadırı" çadırı, Batman 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla polisler tarafından gece söküldü. Batman Valiliği yaptığı açıklamada, çadırın kurulduğu günden bu yana yasadışı gösterilerin ve yürüyüşlerin merkezi haline geldiğini ileri sürdü. BDP Grup Başkanvekilleri Bengi Yıldız ile Ayla Akat Ata, mahkeme kararıyla kaldırılan çadırın bulunduğu alana geldi. Milletvekilleri ile BDP'li yöneticiler, kararı protesto etmek için alanın bulunduğu yolda oturma eylemi başlattı.

 

50 kişi gözaltına alındı

Polis, grupun arasında yeralan BDP'li milletvekilleri Yıldız ve Ata'yı zorla yerlerinden kaldırarak uzaklaştırırken, gruba panzerlerden tazyikli su sıkıldı. Birbirine kenetlenen grubun dağılmaması üzerine polis, BDP Batman İl Başkanı BDP İl Başkanı Saadet Becerikli'nin de aralarında bulunduğu 50 kişiyi gözaltına alıp grubu dağıttı.

 

Milletvekili Bengi Yıldız ile Ayla Akat Ata yolun ortasına oturdu!

Müdahalenin ardından polisin uzaklaştırdığı milletvekili Bengi Yıldız ile Ayla Akat Ata, yeniden yol ortasında oturma eylemi başlattı. Polis yolu trafiğe açarken, milletvekillerinin eylemi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler