"Boyumuzun ölçüsünü alacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ''Yerel seçimleri, önümüzdeki iki yıl içerisinde olacak diğer seçimleri ve hatta Anayasa referandumunu da etkileyebilecek bir sınav olarak görüyoruz. Tabiri caizse boyumuzun ölçüsünü yerel seçimlerde alacağız. O

"Boyumuzun ölçüsünü alacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ''Yerel seçimleri, önümüzdeki iki yıl içerisinde olacak diğer seçimleri ve hatta Anayasa referandumunu da etkileyebilecek bir sınav olarak görüyoruz. Tabiri caizse boyumuzun ölçüsünü yerel seçimlerde alacağız. O boy da ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur diye düşünüyoruz'' dedi.

 
Loğoğlu, Osmaniye İl Başkanlığı'nda partililere yaptığı konuşmada, yerel seçimlere odaklandıklarını belirterek, çok sistemli, takvimli ve bilinçli bir çalışma içerisinde bulunduklarını ifade etti.
 
Yerel seçimlerin önemini anlatan Loğoğlu, ''Yerel seçimleri, önümüzdeki iki yıl içerisinde olacak diğer seçimleri ve hatta Anayasa referandumunu da etkileyebilecek bir sınav olarak görüyoruz. Tabiri caizse boyumuzun ölçüsünü yerel seçimlerde alacağız. O boy da ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur diye düşünüyoruz'' dedi.
 
Türkiye'de üzücü olayların meydana geldiğini ifade eden Loğoğlu, Afyonkarahisar'daki patlamanın kabul edilemez bir olay olduğunu söyledi.
 
Loğoğlu, şöyle devam etti:
 
''Patlamayla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı sanıyorum ilk açıklamayı yaptı 'kaza' dedi. Ve dedi ki 'Bu tür kazalar Pakistan'da da oluyor, Hindistan'da da oluyor' Sanki oralarda olunca Türkiye'de de olması caizmiş gibi. Ama Pakistan'la Hindistan ve Türkiye arasında çok önemli bir fark var. Nedir o fark? Türkiye bir NATO ülkesi. Cephanelerin, depoların yapılışı kontrollü, sayımlar, her şey sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değil, NATO standartlarında, en yüksek standartlarda yapılır. Dikkat ederseniz patlamadan bu yana her gün başka bir açıklama yapılıyor. Bugün yapılan açıklamada efendim 'Erlerden biri merak etmiş pimi çekmiş de öyle patlama olmuş' bunların hiç biri tutarlı değil.''
 
Hükümetin Suriye politikasını ''felaket'' olarak nitelendiren Loğoğlu, ''Türkiye'yi savaşa götürmese bile; ki o ihtimal hala var; Suriye konusu bize verebileceği bütün zararları verdi bile. Hangi zararlardan bahsediyoruz? Birincisi terör, terördeki artış doğrudan doğruya Suriye politikamızla ilgili. Neden? Çünkü kendisini yok etmeyi ilan ettiğimiz komşu ülke kendisini korumak için önlemler alıyor. PKK ve PKK yanlısı güçleri devreye sokuyor ve Türkiye'yi o şekilde yıpratmaya çalışıyor. İkincisi Suriye'nin kuzeyi Beşşar Esed ordusu tarafından kontrolü PYD'ye bırakıldı. Irak'ın kuzeyinde Kürt oluşumu var. Suriye'nin kuzeyinde Kürt oluşumu var. Bu mesele artık bölgesel bir mesele haline geldi'' dedi.
 
Hatay'daki çadır kentlerle ilgili çeşitli konuların gazetelere de yansıdığını anlatan Loğoğlu, şunları söyledi:
 
''Masum insanlar elbet geliyor. Ama bunların büyük bir kısmının da Türkiye'ye başka nedenlerle geldiğini anlıyoruz. O bakımdan, o kamplarda ne cereyan ediyor, hangi maksatla bu insanlar oralarda barındırılıyor? O da apayrı bir konu. Bir tanesine milletvekillerimizi almadılar. AKP hükümetinin Suriye'deki muhalif unsurlara sadece siyasi destek değil askeri destek verdiğini düşünüyoruz. Silah verdiğini düşünüyoruz. Bunlara her türlü gidip gelme imkanı, fırsatı tanıdığını düşünüyoruz.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler