'Biz de Ayasofya'da namaz kılalım'

Arslan buna karşılık, “O zaman biz de Trabzon da bu kadar cami varken Ayasofya müzesinde yılın belli bir günü, örneğin kadir gecesi yada belirlenecek bir Cuma günü namaz kılmamızın hiçbir sakıncası olamaz” dedi. Arslan yaptığı yazılı açıklamada, “Sümela M

'Biz de Ayasofya'da namaz kılalım'

Arslan buna karşılık, “O zaman biz de Trabzon da bu kadar cami varken Ayasofya müzesinde yılın belli bir günü, örneğin kadir gecesi yada belirlenecek bir Cuma günü namaz kılmamızın hiçbir sakıncası olamaz” dedi.

 

Arslan yaptığı yazılı açıklamada, “Sümela Manastırının Ayine açılması haberini okuduk. İnsan sormadan edemiyor. Trabzon’a gelen turistlerin ibadet yapması için gereken bir kilise varken buna ne gerek vardı. O halde Trabzon da bu kadar cami varken bizimde Trabzon da ki Ayasofya müzesinde yılın belli bir günü, örneğin kadir gecesi yada belirlenecek bir Cuma günü namaz kılmamızın hiçbir sakıncası olamaz. Çünkü zamanında bir cami olarak ibadete açık olan bir mekanı kullanmak bizimde hakkımız olmalıdır. Sümela’yla ilgili olarak yabancılara verilen tavizlerin aynısının bizlere de verilmesini, gösterilen anlayışın bizlere de gösterilmesi gereğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

“Yetkililer tarafından bu isteğin değerlendirileceğine ve olumlu cevap vereceğinden asla kuşkumuzda yoktur” diyen Arslan, “Bu tarihimizi yad etmekten öte bir anlamda taşımamaktadır. Nasıl ki gelen Turistler için başka bir anlam taşımıyorsa. Eğer bir olumlu cevap çıkmazsa İkinci sınıf insan muamelesi gördüğümüz  inancı ile karşı karsıya kalmamız kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca bunun bir sakıncası da yoktur.Karşılıklı anlayış ve hoşgörünün böylece daha da derinleşeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset