'Biz başkalarının peşine takılmayız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Türkiye dünya milletleri arasında gıpta ile seyredilen bir ülkedir, başkalarının peşine takılan vagon durumunda bir ülke değildir” dedi.Bakan Bayraktar, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODE

'Biz başkalarının peşine takılmayız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Türkiye dünya milletleri arasında gıpta ile seyredilen bir ülkedir, başkalarının peşine takılan vagon durumunda bir ülke değildir” dedi.

Bakan Bayraktar, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) tarafından İzmir’de düzenlenen “Her eve, herkese çok hızlı internet-Türkiye’nin 2023 vizyonuna doğru bir adım” konulu 6. Telekomünikasyon Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, bilgi iletişim toplantılarının Türkiye’nin gelişim düzeyini gösterdiğini belirtti. 

Dünyanın bilgi çağını yaşadığını kaydeden Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bilgiyi yakalayan, üreten, en iyi kullanabilen toplumlar bu çağın temsilcisi olacak. Biz çok güzel durumdayız. Türkiye’nin, dünyaya verdiği büyük fotoğraf şudur; Türkiye, dünya milletleri arasında gıpta ile seyredilen bir ülkedir, başkalarının peşine takılan, vagon durumunda bir ülke değildir.

bayraktar.jpg

İletişimi nasıl yaygınlaştırabiliriz bunun çalışması içindeyiz. Biz bakanlıkta Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünü kurduk. Gelişen Türkiye’nin, bilimsel Türkiye’nin Avrupa ile bütünleşmeye çalışan Türkiye’nin hangi bölgesinde ne varsa o özelliği öne çıkarmaya çalışıyoruz.” 

Bakan Bayraktar, İzmir’de bakanlıkça imar planlamalarına da değinerek, dünyada artık devletlerin değil, şehirlerin yarıştığını, İzmir’in özelliklerini öne çıkarmak için de 5 binlik ve binlik imar uygulama planlarını yapacaklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset