Bıyıklıoğlu yatırımları inceledi

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, seçim bölgesi Trabzon’da bir takım gezi ve incelemelerde bulundu.  Trabzon’la ilgili yatırım ve programları yerinde inceleyen Bıyıklıoğlu, yatırımların Trabzon’a kazandırılması için çalışma progra

Bıyıklıoğlu yatırımları inceledi

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, seçim bölgesi Trabzon’da bir takım gezi ve incelemelerde bulundu.  Trabzon’la ilgili yatırım ve programları yerinde inceleyen Bıyıklıoğlu, yatırımların Trabzon’a kazandırılması için çalışma programlarının mecliste değerlendirileceğini ifade etti.

Meclis çalışmalarının haricinde ki mesaisini seçim bölgesinde değerlendirdiğini dile getiren Bıyıklıoğlu, “Kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında durum değerlendirmesi yapıyoruz” dedi.

Trabzon halkı ve esnafla da görüşmeler yaptığını kaydeden Bıyıklıoğlu, “Vatandaş ve esnaf hizmet bekliyor. Trabzon’la ilgili birçok yatırım zaten devam ediyor. Vatandaşı da bu konuda bilgilendiriyoruz. Cuma gün Sanayi sitesinde ve Değirmenedere’de bir takım ziyaretlerimiz oldu. Yine Akçaabat’ta vatandaşlarla bir araya gelerek görüşmelerde bulunduk. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek sıkıntılarını dinliyoruz ve çözümü noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu. Trabzon demiryoluyla ilgili de açıklamalar yapan Bıyıklıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Şu anda verilmiş bir karar yok, etüt aşamasında olan bir proje.

Bu proje değerlendiriliyor. Etüt yapılıp uygun olan güzergâhın aranması lazım. Bunlar değerlendirilip, en uygun karar verilir. Trabzon’a demiryolu kazandırılacaktır. Bu demiryolunun da gelmesi gerekiyor. Bunu istemeyen olmaz. Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin beklenti içinde. Bu demiryolu gereklidir ve gelecektir. Mal ve hizmetlerin taşınmasında demiryolu kaçınılmazdır. Buna kimse hayır demez.” 

Trabzon eski milletvekili Mustafa Cumur’un kendisi için yaptığı açıklamalara da cevap veren Bıyıklıoğlu, “İnsanların bir takım düşünceleri olur. Ama orada farklılıklar çıkabilir. Söylenen şeylere bakıldığında 2011 yılında plana koyulmuş. Bunların bir kısmı geri çekilmiş. Sera gölünün çevre düzenlenmesinde 1  milyon 150 bin TL’lik ödenek geri çekilmiş. Avrupa’da  büyük bir mali deprem yaşandı. Buradaki ekonomik deprem hala çözülemedi. Bunun karşılığı olarak bizim de tedbir almamız lazımdı. Bunun içinde çevre düzenlemesinden vazgeçilebilir.

Hemen arkasından Van’da deprem oldu. Van’da deprem olunca bütün yatırımlar durdurularak para Van’a gönderildi. Deprem varken çevre düzenlemesi yapılmaz. Trabzon her türlü hizmeti hak ediyor. Bunları da en kısa sürede alacaktır. Türkiye’nin ekonomik seyri çok iyi gidiyor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Akçaabat ilçesinde yatırım planına alınan Fen ve Öğretmen liseli ile bunların yurt yerlerini de inceleyerek yetkililerden bu okullar hakkında bilgi aldı.                                                     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset