Bıyıklıoğlu "2. dönem başlıyor"

Siyaset akademisinin birinci döneminin oldukça yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Cihan Bıyıklıoğlu, programın ikinci kısmını bekleyen katılımcılar için 29 Mart yerel seçimleri öncesi yeni bir eğitim fırsatı doğduğunu kaydetti. Siyaset akademisinin Türkiye

Bıyıklıoğlu "2. dönem başlıyor"
Siyaset akademisinin birinci döneminin oldukça yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Cihan Bıyıklıoğlu, programın ikinci kısmını bekleyen katılımcılar için 29 Mart yerel seçimleri öncesi yeni bir eğitim fırsatı doğduğunu kaydetti. Siyaset akademisinin Türkiye genelinde 60 ilde düzenleneceğini, bu programa aktif siyasete duyarlı herkesin katılabileceğini dile getiren Bıyıklıoğlu, programın amacını şu şekilde açıkladı:

“Siyaset Akademisinin amacı yerel siyasete katılımın özendirilmesi, siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasi kavramlar hakkında bilgi sahibi olması, kadınların en geniş bir şekilde siyasete katılımlarının sağlanması, bu alanda daha önce bilgi ve tecrübe sahibi olan kişilerin deneyimlerinden yararlanılması, bilinçli ve bilgi sahibi kişiler aracılığıyla siyasette düzeyin ve ülke sorunlarına duyarlılığın artırılması, ülkenin sosyal sermayesinden ve insan kaynaklarından en geniş şekilde yararlanılmasıdır.”

AR-GE Başkanı Cihan Bıyıklıoğlu, akademide 20 eğitmenin görev alacağını ifade ederek 10 hafta sürecek eğitimde derslerin Cumartesi günleri haftada bir gün uygulanacağını söyledi.

Program kayıtlarının 20 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarına yapılabileceğini belirten Bıyıklıoğlu, “Siyaset Akademisine 200 kişilik bir katılım hedefliyoruz. Akademide 20 saat teorik, 10 saat kişisel gelişim, 10 saat deneyim olmak üzere toplam 40 saat ders verilecek. Toplamda 20 ayrı ders işlenecek.

Eğitim sonunda sınav yapılacak ve sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. Sınavda başarı gösteren birinciler AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden sertifika alacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler