Bitlis'in ölümünde şok iddia!

Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in şüpheli ölümüyle ilgili ifade veren Doğan Güreş'ten soruşturmanın seyrini değiştirecek bir itiraf geldi.Olayın tüm detayları incelenmeden 'motor buzlanması' denilerek kapatılan dosya ile ilgili Ankara Özel Yetk

Bitlis'in ölümünde şok iddia!

Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in şüpheli ölümüyle ilgili ifade veren Doğan Güreş'ten soruşturmanın seyrini değiştirecek bir itiraf geldi.

Olayın tüm detayları incelenmeden 'motor buzlanması' denilerek kapatılan dosya ile ilgili Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür'e ifade veren dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR DAHA ÖNEMLİ

Kaza olmadan önce görüştüğü Bitlis'e Brüksel'de yapılacak olan NATO toplantısına beraber gitmeyi teklif ettiği ancak Bitlis'in, 'Ben Diyarbakır'a gideceğim, Diyarbakır benim için daha önemli' diyerek geri çevirdiğini söylediği kaydedildi.

ARA YOL BULDULAR!

Bilirkişi raporlarıyla da doğruluğu tartışmalı hale gelen 'motorların buzlanması' iddiasının Güreş'in itiraflarıyla tamamen çürüdüğü ifade edildi. Güreş'in, üretici firmanın "Uçak satmayız" tehdidi karşısında kazada uçak hatası ihtimalini araştırmadıklarını söylediği öğrenildi. Kazada, pilotaj hatasına da rastlayamadıklarını ifade eden Güreş'in, bunun üzerine "buzlanma" gibi bir ara bir yol bulduklarını söylediği öğrenildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına, ameliyatlı olduğu için kaldığı lojmanında ifade veren Doğan Güreş, şüpheli kazaya şahitlik ettiğini dile getirdiği öğrenildi.

DEMİREL, ŞAPKAYI ALIP GİTTİ

Kaza günü, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile birlikte bir programa gittiklerini söyleyen Güreş'in, uçağın düşme anına da şahitlik ettiğini söylediği belirtildi. Yenimahalle'deki Posta İşletmeleri Merkezinin bahçesine düşen uçağın yanına ilk gidenlerden birinin de kendisi olduğunu anlatan Güreş, Demirel'in enkaz yerine gelmediğini de kaydettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, uçağın düşme anına şahitlik eden Demirel'in daha önceden de yaptığı gibi şapkasını alarak gittiği tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset