Bireysel Başvurular Pazartesi

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı 24 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mesut İskenderoğlu, Anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylül 2010'de yapılan halk oylaması s

Bireysel Başvurular Pazartesi

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı 24 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mesut İskenderoğlu, Anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylül 2010'de yapılan halk oylaması sonucunda Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açıldığını ve bireysel başvuruya ilişkin hükümlerin yürürlük tarihinin 24 Eylül 2012 olarak belirlendiğini hatırlattı.

İskender oğlu şunları söyledi: “ Bireysel başvurular, bireysel başvuru formu kullanılarak veya başvuru formunda bulunması gereken bütün bilgileri içeren ve aynı formatta olan bir dilekçeyle yapılacak. Bireysel başvurunun, başvuru yollarının tüketildiği ve buna ilişkin kararın kesinleştiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılması gerekecek. Başvurular, Mahkemenin internet sitesindeki başvuru formuna uygun yapılacak. Ayrıca kamuoyunu bilgilendirmek için, bireysel başvuru kitapçığı hazırladı. "66 soruda Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru" kitapçığında, sürece ilişkin kapsamlı bilgiler sunuluyor”

HANGİ HAKLARIN İHLALİ HALİNDE BU HAK KULLANILABİLECEKTİR?

Örneğin yaşama hakkı, işkence ve eziyet yasağı, zorla çalıştırma yasağı, kişi hürriyeti ve güvenliği, hak arama hürriyeti, suç ve cezaların kanuniliği, özel hayata, aile hayatına, konut ve haberleşmeye saygı, düşünce, din ve vicdan hürriyeti, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti, toplantı ve örgütlenme hürriyeti, mülkiyet hakkı, serbest 13Seçim hakkı, temel hak ve hürriyetlerin korunması, eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi, eşitlik ve etkili başvuru hakkı..Görünen o ki bahsi geçen haklar veya bu haklara dayalı kamu işlemleri ile hak ihlali gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset