Birand açıkça tehdit etti

Türkiye'nin Başkanı, Türkiye'nin en büyük gurubunun sahibini yerden yere vuruyor. Kim takar Ermenistan'ı.. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand, Başbakan Erdoğan'la Doğan Yayın Holding'in sahibi Aydın Doğan arasında geçen sert polemiklere köşesinde

Birand açıkça tehdit etti

Türkiye'nin Başkanı, Türkiye'nin en büyük gurubunun sahibini yerden yere vuruyor. Kim takar Ermenistan'ı..

Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand, Başbakan Erdoğan'la Doğan Yayın Holding'in sahibi Aydın Doğan arasında geçen sert polemiklere köşesinde yer verdi. Birand, Erdoğan'ın bu tavrını, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan ziyaretini kıskanmış olabileceği ihtimaline dayandırdı.

Aydın Doğan, yakın zamanda Kanal D televizyonunda M. Ali Birand'ın konuğu olarak, Başbakan Erdoğan'ın suçlamalarına yanıt vermişti..

BAŞBAKAN ACABA GÜL'Ü MÜ KISKANDI!
Türkiye, Ermenistan ile ilişkilerinde bir tabuyu yıkmış, kimselerin gerçekleşeceğine inanmadığı bir gelişmeyi başarmış ve Cumhurbaşkanı Gül, yepyeni bir sürecin başlamasını sağlamıştı ki, Başbakan sanki bunu kıskanmış gibi, ülkenin gündemini iki gün içinde değiştiriverdi. Ermenistan'ı konuşmaya hazırlanıyorduk ki, birden bire kendimizi Erdoğan'ın, Aydın Doğan'a karşı açtığı kampanyanın ortasında bulduk. Ne gerek vardı?

ERDOĞAN GÜL'Ü MÜ KISKANDI ?
Hafta sonuna Ermenistan heyecanıyla başlamıştık. Acaba ne olacaktı? Gül'ün aldığı siyasi risk karşılığını getirecek miydi, yoksa bir felaketle mi sonuçlanacaktı? Hele maç ne olacaktı? Ya biz 5-0 kazansak veya yenilsek, nasıl toplumsal tepkilerle karşılanacaktık? Ayaklanmalar mı yaşanacaktı? Yoksa, gerginlik isteyen çevrelerin oyunlarını bozacak ve yeni bir döneme mi girecektik? İşte tam bunların konuşulmaya başlandığı sırada, Başbakan resmen rol çaldı. TV spotları tam Gül'ün Ermenistan gezisinin üstünde, tam herkes bu konuyu tartışmaya ve katkıda bulunmaya hazırlanıyordu ki, birden bire Başbakan'ın Aydın Doğan'ı hedef alan ve iki gün ardı ardına adeta büyük bir kampanyaya dönüştürdüğü girişim ortaya çıkıverdi. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'nin Başkanı, Türkiye'nin en büyük gurubunun sahibini yerden yere vuruyor.

KİM TAKAR ERMENİSTAN'I?

Olay öylesine heyecan verici ve öylesine dedikodu gücü yüksek ki, birden bire hepimiz Gül'ü ve Ermenistan'ı unuttuk. Bütün dikkatler, böylesine ağız sulandırıcı konuya döndü. Yazık oldu. Başbakan eğer Aydın Doğan'ı korkutmak ve bağımsız basını susturmak istiyor idiyse, acaba birkaç gün bekleyemez miydi?

Ayrıca şunu da söylemek isterim... 40 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bugüne kadar, basın ile kavga eden nice iktidar gördüm. Emin olun bu tip kavgalardan kurtulan bir tek iktidar görmedim.

BAŞBAKAN BU KAVGADAN ZARAR GÖRÜR
Başbakan bu ülkede çok güzel işler yaptı. Birçok politikasını bu köşe hep desteklemiştir ve desteklemeye de devam edecektir. Ancak bu konuda çok hata ediyor. Etrafındakilerin gazına geliyor.

Göreceksiniz, bu kavgadan Başbakan değil, Aydın Doğan daha da güçlü çıkacaktır. Ben Aydın Doğan'a inanıyorum.

Siz farklı düşünebilirsiniz. Bunu da saygıyla karşılarım. Ancak benim yaklaşımım budur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset