Bir tek Başbakan Erdoğan giriyor

Tüm köylülerin katıldığı eylemde, 'Bu köye R. Tayyip Erdoğan'dan başka AK Partili siyasetçi giremez' pankartı açan köylüler, belediye tarafından verilen ruhsat ile Dereköy-Karaman yolu üzerinde taş ocağı açılmasına karşı olduklarını açıkladı.Dereköy Muhta

Bir tek Başbakan Erdoğan giriyor

Tüm köylülerin katıldığı eylemde, 'Bu köye R. Tayyip Erdoğan'dan başka AK Partili siyasetçi giremez' pankartı açan köylüler, belediye tarafından verilen ruhsat ile Dereköy-Karaman yolu üzerinde taş ocağı açılmasına karşı olduklarını açıkladı.

Dereköy Muhtarı Şaban Cingil, yaptığı açıklamada "Güzel şehrimiz, bu aralar tarihinde hiç olmadık şekilde mevcut ve yeni açılmak istenen taş ocakları sebebiyle çevresel anlamda tehdit altındadır. Geçmiş yıllarda da benzer durumlarla karşılaşılmış ve yapılan yanlış uygulamalar sebebi ile tahrip edilen alanlar rehabilite edilebilir durumda değildir." dedi.

Cingil, Karaman'da faaliyetlerini sürdüren taş ve mucur ocağı işletmelerinin, ilin ihtiyacını karşılamak amacıyla şehrin gelişim alanını dikkate almadan kendileri açısından en çok para kazandıracak şekilde en yakın mesafeden temin yoluna gittiklerini belirterek, "Bugüne kadar maalesef devlet yetkililerini de uyardığımız halde bir sonuç elde edemedik. Artık bıçak kemiğe dayandı ve Karamanımızın geleceğine sahip çıkma adına ne yapılması lazım geliyorsa, taşın altına elimizi koyarak biz sahip çıkacağız. Sorunun çözümü noktasında Başbakan R.Tayyip Erdoğan dışında hiçbir siyasetçiyi köyümüzde istemiyoruz." dedi. Karaman'da Naldöken ve Urgan köylerinde taşocaklarının verdiği zarara dikkat çeken Cingil,Karaman'ın 10-20 yıl sonra gelişeceği alanların tahrip edildiğini dile getirdi. Cingil, şöyle devam etti:

"Yeni açılan 4 taş ocağının açılmaması için köy halkı ve muhtarlık olarak mücadele ettik. Konya ili bu türden işletmelere gelişim alanları içerisinde izin vermiyor. İki ayrı yerde ocak işletmeleri var ikisi de dağ. Biri Karaman-Konya yolu üzerinde Konya'ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan Timraş Dağı, diğeri de Konya'ya 30 kilometre mesafede Ankara yolu üzerindeki bir dağ. Bu iş için en uygun dağ yaklaşık Karaman'a 15 kilometre mesafede bulunan Boz dağdır.

Yüzyıllarca asfalt malzemesi üretseniz bitmeyecek rezervlere sahip. Ayrıca, dağ olması nedeniyle de hiç bir zaman imara açılacak konumda da değil dedik ama dinletemedik. Şimdi Karaman içerisinde Belediye tarafından yapılan asfalt ihalesini alan müteahhit firma Dereköy-Karaman yolu üzerinde bir ocak ruhsatı almış bulunmakta. Geçmişte buralar için bazı girişimler yapılmış bizler buna engel olmuştuk."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset