Bir kafaya 1 yıl hapis

 nkara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen'i "kafa atarak" yaraladığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın oğlu Gökhan Ayaydın'ın "kasten basit yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapsini istedi. Tüzmen, 9 Haziran 2012

Bir kafaya 1 yıl hapis

 

nkara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen'i "kafa atarak" yaraladığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın oğlu Gökhan Ayaydın'ın "kasten basit yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapsini istedi. Tüzmen, 9 Haziran 2012'de Ankara'da katıldığı bir düğünde, Ayaydın'ın saldırısına uğradığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 

 

ESKİ GERGİNLİK 

Olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayan Savcı Ramazan Kaya'nın hazırladığı iddianame, Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tüzmen'in "müşteki", Gökhan Ayaydın'ın ise "şüpheli" olarak yer aldığı iddianamede, Tüzmen ile şüphelinin babası Aydın Ayaydın arasında daha önce kamuoyuna yansıyan bir gerginliğin bulunduğuna da dikkat çekildi. 

 

TEHDİT ETTİ 

Tüzmen beyanında, babası Ayaydın'ın azmettirmesi sonucu Gökhan Ayaydın'ın, kendisine saldırdığını iddia ederek, Aydın Ayaydın hakkındaki soruşturma evrakının ise milletvekili olması nedeniyle Parlamenter Büroya tevdi edildiğini belirtti. Öte yandan, savcılık, olay sırasında Gökhan Ayaydın'ın Kürşad Tüzmen'i "tehdit ettiği", Tüzmen'in de Ayaydın'a karşı "hakaret, ölümle tehdit ve kasten basit yaralama" suçlarını işlediği iddialarına ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset