"Bir arpa boy yol alınmadı"

FİSKOBİRLİK eski başkan yardımcısı Ramiz Sungur, FİSKOBİRLİK'in fındık piyasasına girmesini yanlış bulduğunu belirterek, şu anda daha önceki borcunu ödeyemez haldeyken, fındık almanın abesle iştigal olduğunu söyledi. FİSKOBİRLİK'TE CİDDİYETSİZLİK VAR FİSK

"Bir arpa boy yol alınmadı"

FİSKOBİRLİK eski başkan yardımcısı Ramiz Sungur, FİSKOBİRLİK'in fındık piyasasına girmesini yanlış bulduğunu belirterek, şu anda daha önceki borcunu ödeyemez haldeyken, fındık almanın abesle iştigal olduğunu söyledi.

FİSKOBİRLİK'TE CİDDİYETSİZLİK VAR
FİSKOBİRLİK'in ne Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, ne de TMO ile protokolünün olmadığını söyleyen Sungur, "tıpkı vatandaş gibi fındığı TMO'ya satıp vatandaşın parasını öyle ödeyecek. FİSKOBİRLİK, hiçbir işin üzerinde ciddiyetle durmuyor. TMO'dan aldıkları 30 bin fındığı, 1.600-1.700'e tüccara satarak, maaşlarını alıyorlar. Şu ana kadar üreticiye yansıyan hiçbir şey yok. Şu anda piyasadaki fiyatın 2.200'e düşmesinin sebebi TMO'dan alınan fındığın tüccara satılmasıdır. Elinde stokta bulunan fındığı satarsan fındık piyasası yükselmez aşağıya düşer. FİSKOBİRLİK de buna yardımcı oluyor" dedi.

BİR ARPA BOYU YOL KAT EDEMEDİLER
Şu andaki yönetimin üreticiye ve çalışanlara borcunu ödemediğini belirten Sungur, "FİSKOBİRLİK bir arpa boyu bile yol kat edememiştir. 60 trilyon borcu olmasına rağmen kampanya başlatıp üreticiden fındık almak isteyen FİSKOBİRLİK'in fındık alımında kıstasları TMO ile aynı, hal böyle olunca da vatandaş FİSKOBİRLİK'e gideceğine TMO'ya gider. Bana göre bu yapılanlar, yönetimin biraz daha orada kalmak için uğraşmasından başka bir şey değildir.

YEREL SEÇİMLER İÇİN TEKLİF ÇOK
Yerel seçimlerde isminin sürekli gündemde kalmasını da değerlendiren Sungur, "yerel seçimlere henüz 5 aylık bir süreç var. Siyasette 5 aylık bir süreç çok önemlidir" dedi. Siyasi Partilerden kendisine çok sayıda teklif geldiğini belirten Sungur, "zamanı gelince bunun değerlendirmesini yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset