Beşar Esad canevinden vuruldu

Suriye Cumhuriyet Muhafız Birliği 105’inci Alay Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas’ın, birliğinden ayrılarak ülkeyi terk ettiği bildirildi.Muhalif kaynaklar, Hafız Esed döneminin Savunma Bakanı Mustafa Abdulkadir Tlas’ın oğlu Cumhuriyet Muhafız Birliği’nin 10

Beşar Esad canevinden vuruldu

Suriye Cumhuriyet Muhafız Birliği 105’inci Alay Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas’ın, birliğinden ayrılarak ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Muhalif kaynaklar, Hafız Esed döneminin Savunma Bakanı Mustafa Abdulkadir Tlas’ın oğlu Cumhuriyet Muhafız Birliği’nin 105’inci Alay Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas’ın ülkeden ayrılarak Türkiye'ye kaçtığını duyurdu.

Tlas, Şam’ın banliyölerinde sivillerin zarar görmemesi için Harasta ve Duma’da rejim güçleri ve muhalifler arasında arabuluculuk yaparak her iki silahlı gücün bölgeden ayrılmasını sağlamıştı.

Dün Reuters haber ajansının Suriye güvenlik teşkilatına yakınlığıyla bilinen Syriasteps sitesine dayanarak verdiği habere göre Manaf Tlas’ın Türkiye’ye kaçtığını üst düzey bir güvenlik görevlisi doğruladı. Görevli “Tlas’ın kaçması bir şey ifade etmiyor” dese de Tlas ailesinin 30 yılı aşkın süredir Esad ailesine sadakatle hizmet etmiş bir Sünni olması firarın önemini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset