Ben de rüşvetle benzin aldım

Başbakan Erdoğan, dün önce Malatya'da AKP Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu. Akşam saatlerinde de Ankara Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, Malatya'daki konuşması sırasında 'Vur, vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin' sloganı atılınca “CHP'nin ba

Ben de rüşvetle benzin aldım

Başbakan Erdoğan, dün önce Malatya'da AKP Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu. Akşam saatlerinde de Ankara Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı.

 

Erdoğan, Malatya'daki konuşması sırasında 'Vur, vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin' sloganı atılınca “CHP'nin başında Deniz Baykal gibi birinin bulunması çok yararlı. Onların hiçbir amacı yok, biz hizmeti amaçlıyoruz” dedi. Başbakan özetle şöyle konuştu:

 

 

* Engelleri aşa aşa gideceğiz: Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Yine gideceğiz gündüz gece. Hiç engel yok. Engelleri aşa aşa gideceğiz. Onlar kendi oylarını, benim Anadolu'nun bir köyündeki vatandaşımın oyundan farklı görmek isterler. Demokraside, bu eşitliği göremeyecek kadar demokrasiyi anlamayan çevrelerdir bunlar. Bu ülkede bir taraftan, 'bir olacağız, beraber olacağız' diyeceksin, ondan sonra ayrımcılığın en önemli borazanlığını yapacaksın. Yok böyle bir şey. Biz ne diyoruz; ülkemizde 36 etnik unsur var. Az olur, çok olur. Etnik milliyetçiliğe 'hayır' dedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 70 milyon vatandaşımızı, 'yaratılanı, yaratandan ötürü severiz' anlayışı ile severiz. Ayrımcılık yok. Biz, 'beraberiz' dedik.

 

İstanbul'un Bakırköy'ünde ne varsa Malatya'nın Pötürgesi'nde de o olmalı. Bunun için çalışıyoruz.

 

* Geldiler mi?: Malatya'ya 10 yılda kaç Başbakan geldi. Gelemezler, gelmeye yüzleri yok. Ankara'da oturmuş kuyu kazmakla meşguller. Özal, Türkiye'yi dünyaya açtı. Sonra gelenler dışa kapattı. AKP gelene kadar.

 

* Malatya'ya haksızlık: Malatya, adının provokasyonlarla, vahşice işlenmiş cinayetlerce anılmasını hak etmiyor. Bu tür hadiselerle kimse Malatyalılar'a haksızlık etmesin

 

* Paltoyla oturdular: Türkiye artık bugün 1'inci ligde oynayan büyük bir ekonomi haline geldi. Onlar borçlandılar, biz ödedik. Baykal'ın enerji bakanı olduğu zaman onlar Ankara'da Bakanlar Kurulu'nda palto giyerek toplantı yapıyorlardı. Rüşvet vererek akaryakıt istasyonundan benzin alınıyordu. Ben de aldım ondan biliyordum. Ama biz bunu yaşatmayacağız. Bizim gençliğimiz elinde satır, döner bıçağıyla dolaşan gençlik olmasın. Kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan gençlik olsun.

 

* Antidemokrat aktör olmayacağız: Biz sandıkta mağlup olanlarla, demokratik olmayan yollarla mücadele etmeyen bir kadroyuz. Hiçbir zaman AKP antidemokratik yolların aktörü olmayacaktır. AKP her zaman demokratik yolla mücadelesini sürdürecektir. Ayrımcılığın olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olduğu bir Türkiye için bu mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

Cebİnden çakı çıkardı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya'da kayısı ve halı hediye edildi. Erdoğan, kendisine hediye edilen halının ipini cebinden çıkardığı çakı ile ipini keserek halıya baktı. Başbakan Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle AKP Kadın Kolları tarafından verilen yemeğe katıldı. Parti otobüsü ile yemeğe giden Başbakan Erdoğan'a yol güzergahında sevgi gösterisinde bulunulurken, yemeğin ardından Cihan Kılıç adlı hastayı evinde ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler