Belediye meclis üyesini kim seçer?

Yerel seçime kısa süre kala birçok kişi "belediye meclis üyesini kim seçer, belediye meclis üyesi nasıl seçilir" sorularına dair araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde.

Belediye meclis üyesini kim seçer?

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için artık geri sayıma geçildi.

Yaklaşan yerel seçim öncesi seçmenler, seçime ilişkin olarak birçok konuda araştırmalar yapıyor. Bu konulardan biri de "Belediye meclis üyesi nasıl seçilir, kim seçer" şeklinde öne çıkıyor.

Belediye meclis üyesini kim seçer?

Belediye meclis üyeleri, vatandaşların oylarıyla göreve gelir. Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde vatandaşlar, belediye meclisi için oy kullanmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi statüsündeki illerde yaşayan seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Öte yandan köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset