Belediye başkanı israf etmemeli

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, belediye başkanının başarılı olması için yönettiği kenti iyi tanımasının şart olduğunu vurgulayarak “Yönettiği kenti iyi tanıyan belediye başkanı lüzumsuz yatırımlar yaparak kaynakları da israf etmez” dedi. AK

Belediye başkanı israf etmemeli
Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, belediye başkanının başarılı olması için yönettiği kenti iyi tanımasının şart olduğunu vurgulayarak “Yönettiği kenti iyi tanıyan belediye başkanı lüzumsuz yatırımlar yaparak kaynakları da israf etmez” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi programına katılan Barbaros Binicioğlu, akademi öğrencileriyle belediyecilik tecrübelerini paylaştı. Yalova'nın Türkiye'nin en küçük kentlerinden birisi olduğunu belirten Binicioğlu, kentte çok başarılı çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar karşılığında Yalova'nın 5 yıldızlı bir kent haline geldiğini söyledi.

Yalova'nın atık su problemini halletmiş, doğal gaz sayesinde hava kirliliği minimum seviyeye indirmiş, katı atık sorununu çözümlemiş, kanalizasyon ve içme suyu alt yapısını halletmiş bir kent olduğunu ifade eden Binicioğlu, “İnşallah çok yakında Türkiye'nin bütün kentleri de bu sorunlarını çözümlemiş olarak 5 yıldızlı yaşanılabilir birer kent haline gelir” dedi.

Bir yönetici için yönettiği birimin iyi tanınmasının hem yönetenler hem de yönetilenler açısından çok önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Binicioğlu, bu anlamda Yalova'da uzmanların da katılımıyla çeşitli birimler oluşturduklarını ve veri tabanı hazırladıklarını kaydetti.
“Biz kentte yaşayan herkesi iyi tanıyoruz” diyen Başkan Binicioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Benim Mahallem Programı kapsamında belediye sınırları içindeki 10 mahallede 'Mahalle Destek Ofisleri' açtık. Bu ofisler sayesinde kentte yaşayanlarla ilgili veri tabanları oluşturduk. Sosyal tespit formu ile haneler ve vatandaşlar kayıt altına alındı. Bu sayede nüfusun yaş, eğitim durumu, sağlık ve cinsiyet kriterlerine göre veri tabanlarını oluşturduk.

Bu sistem sayesinde aynı zamanda vatandaşlarımızın da yerel yönetimlerden beklentilerini birinci ağızdan öğrenme imkanına sahibiz. Böylelikle hizmeti nereye, kime ve nasıl yapacağımızı belirleyebiliyoruz. Çünkü şehri tanımayınca lüzumsuz yatırımlar yapılıyor ve hizmet yerini bulmuyor, kaynaklar da israf ediliyor. Bu sistemle bunun önüne geçmeye çalıştık.”

Yalova'da yapılan önemli çalışmalardan birinin de yönetilenlerle yüz yüze iletişim kurulması olduğunu belirten Binicioğlu, “Yönetimde iletişim çok önemli. Bunun için her gün 3 evi ziyaret ediyorum. Bu evlerden birisi yaşlı, birisi engelli diğeri de normal vatandaşlarımızın yaşadığı evler. Böylece vatandaşlarımızın şikayet ve sorunlarını yerinde öğreniyor ve çözüm yolu buluyoruz” diye konuştu.

Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi programının sabahki bölümünde ise Siyaset Akademisi Koordinatörü Hamdi Turşucu, katılımcılara 'Kentleşme-Kent Sosyolojisi ekseninde Türkiye'de Kentleşme sorunları' konusunda çeşitli bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset