Bektaşoğlu, Bıçakçıoğlu'ndan özür bekliyor

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, köy enstitüsü binalarına ‘ahır’ benzetmesi yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’na tepkisini TBMM’de dile getirdi. Meclis oturumunda söz alan Milletvekili Bektaşoğlu, babasının da Beşikdüzü Öğretmen Okulu mezunu olduğunu belirterek, Başkan Bıçakçıoğlu’nu özür dilemeye davet etti. 

Bektaşoğlu, Bıçakçıoğlu'ndan özür bekliyor

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, köy enstitüsü binalarına ‘ahır’ diyen ve yıktıran Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’na tepkisini TBMM’de dile getirdi. Meclis oturumunda söz alan Milletvekili Bektaşoğlu, Başkan Bıçakçıoğlu’nu özür dilemeye davet etti. CHP Giresun Milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Bülent Bektaşoğlu, Beşikdüzü Köy Enstitüsünün binalarını ‘ahır’ diye nitelendiren AKP’li ilçe belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’na TBMM’de yaptığı konuşmayla tepki gösterdi. İfadeyi “Okulda okuyanların hatırasına saygısızlık.” olarak nitelendiren Bektaşoğlu, “Bu ifadeyi o enstitüde okuyan bir babanın evladı olarak şiddetle kınıyor, kendisi de eğitimci olan başkanı özür dilemeye çağırıyorum.” dedi.

BABAM DA KÖY ENSTİTÜSÜ MEZUNU

Köy enstitülerinin Cumhuriyet tarihinin önemli kurumları olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Bektaşoğlu, konuşmasında, “Anadolu bozkırında açmadan solan çiçek bırakmayacağız.’ şiarıyla 21 yerde kurulan köy enstitüleri, Cumhuriyet tarihimizin önemli eğitim kurumlarındandır. Kapatıldığı 1954 yılına kadar ‘Eğitim, üretim içindir.’ şiarıyla genç cumhuriyetimin eğitim kaleleri olmuştur. Bu köy enstitülerinin biri de Trabzon ilimizin Beşikdüzü ilçesinde bulunmaktadır ve babam da bu okulun ilk mezunlarındandır. Enstitünün bulunduğu alan 2001 yılında Trabzon Kültür Varlıklarını Korumu Kurulu kararıyla sit alanıyla korumaya alınmış olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl gözünü rant hırsı bürümüş kişilerin girişimleriyle sit kapsamından maalesef çıkarılmıştır ve Beşikdüzü Belediyesine devredilmiştir. İlçenin belediye başkanı da Türkiye'nin eğitim tarihinde ve binlerce insanın aziz hatırasında önemli yer tutan ve cumhuriyeti temsil eden bu binaların yıkılması kararını almış, bunu da ‘Ahırları yıktık, yurt yapıyoruz.’ diye duyurmuştur. Bu ifadeyi o enstitüde okuyan bir babanın evladı olarak şiddetle kınıyor, kendisi de eğitimci olan başkanı özür dilemeye çağırıyorum.” ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi Başkan Bıçakçıoğlu, söz konusu alanda yurt inşaatına başlanmasını belediyenin resmi sitesinde ‘Ahırları yıktık, yurt yapıyoruz. sloganıyla duyurmuş ve bu ifadeler özellikle sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset