BDP'liler yemin etti!

TBMM Genel Kurulu, 24. Dönem 2. Yasama Yılı törenlerle başlıyor. Meclis açılışı öncesi milletvekillerinin masalarına çiçek buketleri bırakıldı. Ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek açılış konuşmasını yaptı. Bu konuşmanın ardından alkışlarla kürsüye Cumhurb

BDP'liler yemin etti!

TBMM Genel Kurulu, 24. Dönem 2. Yasama Yılı törenlerle başlıyor. Meclis açılışı öncesi milletvekillerinin masalarına çiçek buketleri bırakıldı. Ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek açılış konuşmasını yaptı. Bu konuşmanın ardından alkışlarla kürsüye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye, dünyaya, Meclis'e önemli mesajlar verdi. Gül'ün konuşmasının ardından Meclis'i boykot eden BDP'li vekiller aldıkları karar gereği Bengi Yıldız hariç yemin ettiler.

ZANA 20 YIL SONRA YEMİN ETTİ

Meclis'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından ardından BDP'li milletvekilleri yemin etti. Yemin eden milletvekilleri arasında ise en çok ilgi çeken isim Leyla Zana oldu.  Çünkü Zana 1991'de aynı kürsüde milletvekili andına Kürtçe eklemeler yapınca kriz çıkmıştı. Yine Zana'nında aralarında bulunduğu 4 DEP milletvekili 1994 yılında dokunulmazlıkları kaldırılarak tutuklanmışlardı.   

KÜRSÜDE YEMİN KRİZİ
6 Kasım 1991... TBMM'deki olaylı yemin krizinde sıra Diyarbakır'a geldiğinde kürsüye çıkan Diyarbakır milletvekili Leyla Zana, yemin ettikten sonra "Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için yapıyorum" anlamına gelen Kürtçe sözler sarf edince Meclis karışmıştı.

YAKA PAÇA TUTUKLANDILAR
1994... DEP milletekili iken terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle önce milletvekilliği düşürülen Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak, Orhan Doğan, göz altına alınarak 11 yılını cezaevinde geçirmişti.

Bütün bu gelişmelerinden üzerinde 20 yıl geçtikten sonra Leyla Zana bu kez Diyarbakır'dan Bağımsız milletkili olarak yemin etmek üzere TBMM kürsüsüne çıktı. Zana yeminini okudukan sonra sorunsuz bir şekilde yerine döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset