BDP'liler Öcalan üzerine yemin etti

İZMİR Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla 30 kişinin tutuklanmasına neden olan, terör örgütü PKK’ya eleman kazandırmak amacıyla kurulduğu belirtilen sözde siyaset akademisinde, elebaşı Abdullah Öcalan’ın yolunda ilerlemek için yazılı met

BDP'liler Öcalan üzerine yemin etti

İZMİR Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla 30 kişinin tutuklanmasına neden olan, terör örgütü PKK’ya eleman kazandırmak amacıyla kurulduğu belirtilen sözde siyaset akademisinde, elebaşı Abdullah Öcalan’ın yolunda ilerlemek için yazılı metin üzerine yemin ettirildiği, buradan 100’e yakın kişinin mezun edildiği ileri sürüldü.

Terör örgütü PKK sempatizanlarının polise yönelik gösteriler ardından araştırma başlatan polis ekipleri, katılanlardan özellikle gençlerin bağlantılarını takibe aldı. Bu kişilerin PKK’nın sözde Siyaset Akademisi adı altında düzenlenen toplantılarda eğitildiği belirlenince operasyona başlandı. Geçen 22 Eylül’de, İzmir, İstanbul, Muş, Siirt ve Diyarbakır’da, 300 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda, BDP Bayraklı İlçe Başkanı emekli öğretmen Zeynel Hasdemir, BDP il yöneticisi Emine Aslan, parti meclisi üyesi ve siyaset akademisi yöneticisi emekli öğretmen Ahmet Demiroğlu ve Mezopotamya Kültür merkezi yöneticisi Emir Ali Genç, emekli öğretmenler Hale Dikilitaş, Cemil Akçay, Nevzat Ayan, emekli polis memuru olan ve terör suçlarından 9 kaydı bulunan Nizamettin Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 6’sı kadın 34 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerindeki aramalarda, örgütsel doküman, yasak yayınlar, mahallelerde karışıklık durumunda nasıl davranacaklarını gösteren notlar, ruhsatsız tabanca ile 200 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Şüphelilerin terör örgütü PKK’nın gizli şehir yapılanması olan KCK/TM’yi, İzmir ile Ege’de etkili hale getirmeye çalıştıkları, kurulan sözde siyaset akademisi ile de terör örgütüne sempatizan ve eleman kazandırmayı amaçladıkları bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanıp adliyeye sevkedilen 34 şüpheliden 30’u tutuklandı.

AÇILIŞI DEMİRTAŞ YAPMIŞ
Operasyon, dikkatleri, Güneydoğu ve Doğu illerindeki bazı kentlerde bulunan, Ege Bölgesi’nde de aynı amaçla kurulan sözde siyaset akademisine çevirdi. Çankaya Semti’ndeki bir işhanında, dershane görünümünde faaliyet gösteren akademinin açılışının, geçen ocak ayında, Ege Bölgesi Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı için kente gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından yapıldığı iddia edildi.

100’E YAKIN SEMPATİZAN MEZUN
Periyotlar halinde terör örgütüne yakın kişilerin eğitime alındığı, sözde siyaset akademisinde, PKK’nın faaliyetlerinin detaylandırılarak anlatıldığı, elebaşı Abdullah Öcalan’ın yolunda ilerlemek için yazılı bir metin üzerine yemin ettirildiği ileri sürüldü. Bugüne kadar burada eğitime tabi tutulan 100’e yakın kişinin mezun olduğu, bunların faaliyetlerinin de mercek altına alınıp takip edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler