BDP'li Yıldız fena yakalandı

Polise taş atarken kameralar tarafından görüntülenmesiyle gündeme gelen BDP'li adayı Bengi Yıldız’ın, 2004’te mahkemeye sunduğu bir dilekçede PKK’ya ‘terör örgütü’ deniliyor. Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olan Yıldız’ın avukatlık yaptığı dönemde

BDP'li Yıldız fena yakalandı

Polise taş atarken kameralar tarafından görüntülenmesiyle gündeme gelen BDP'li adayı Bengi Yıldız’ın, 2004’te mahkemeye sunduğu bir dilekçede PKK’ya ‘terör örgütü’ deniliyor.

 

Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olan Yıldız’ın avukatlık yaptığı dönemde imzaladığı dilekçe, Sason Bilirkişi Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı’na sunulmuş.

 

Star gazetesinin haberine göre, 2004’te Meclis’te Güneydoğu’da terörden zarar görmüş ailelere tazminat ödenebilmesi için çıkarılan 5233 sayılı kanununun ardından, PKK tarafından 12 Eylül 1994’te yapıldığı iddia edilen köy baskınında öldürülen Mehmet, Tacettin ve Nizamettin Başaran’ın aileleri, avukat olarak Bengi Yıldız’ı görevlendiriyor.

 

DİLEKÇENİN ALTINDA KENDİ İMZASI VAR

Bengi Yıldız, PKK saldırısının ardından Umurlu köyünü terk etmek zorunda kalan ailenin "korucu" olduğunu söylüyor. Kanunun 2004’te çıkmasının ardından ailenin tazminat alabilmesi için başvuruda bulunan Yıldız’ın kendi imzasını taşıyan dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

 

"Müvekkillerim ve murisleri 12.09.1994 yılına kadar Sason İlçesinin Umurlu Köyüne bağlı Dereiçi mezrasında yaşamaktadırlar. Bu tarihte ‘PKK Terör örgütünün’ köye baskın yapması ve müvekkillerimin murisleri Mehmet, Tacettin ve Nizamettin Başaran’ı öldürmeleri yüzünden köyü terk etmek zorunda kalmışlardır."

 

YILDIZ'DAN SAVUNMA

Bengi Yıldız, sözkonusu dilekçe kendisine hatırlatılana kadar PKK’ya hiç ‘terör örgütü’ demediğinde ısrarcı oldu. Yıldız, dilekçeyi hatırlatılınca, olayın 2004’te geçtiğini, milletvekili seçilmesi nedeniyle dosyayı farklı iki avukata devrettiğini belirterek, "Korucu aile. Yasal düzenleme sonrası ailenin vekaletnamesini aldım. Sonra milletvekili olduğumuz için Avukatlar Burhan Sakar ve Necat Gök’e devrettim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler