BDP'den yemin açıklaması!

"Görüşmelerin sonucunu bekliyoruz. Protokol, mutabakat tartışılan konulardır.

BDP'den yemin açıklaması!

BDP’nin Hakkari’den bağımsız milletvekili seçilen eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, meclisteki yemin töreninde 3 milletvekilinin metni söylemek istememelerinden dolayı kriz çıkabileceği haberlerinin doğru olmadığını belirterek, "Gündemimizde böyle bir şey yok. Bu yöndeki haberler doğru değil" dedi.

BDP’nin desteğiyle İstanbul’dan bağımsız milletvekili seçilen Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder ile Mersin’den seçilen Ertuğrul Kürkçü’nün ırkçı söylemler bulunduğu gerekçesiyle yemin metni içinde yeralan ’Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma’, ’Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma’ ve ’Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim’ ifadelerini okumayacakları ve kriz çıkacağı haberleri gazetelerde yayınlandı.

Hakkari’den Milletvekili seçilen BDP eski Genel Başkanı Selahattinh Demirtaş, gazetelerde yer alan haberleri yalanladı. Demirtaş, "Gündemimizde böyle bir şey yok. Bu yöndeki haberler doğru değil, Yemin töreninde kriz olmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset