BDP Öcalan'la müzakere istedi

 BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, '30 yıllık mücadele'lerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti; "Muhatap Öcalan'dır" deyip 'Müzakere' istedi!BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Türkiye'de var olan Kürt sorunun anahtarı ve Kürt sorununda belli muhat

BDP Öcalan'la müzakere istedi

 

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, '30 yıllık mücadele'lerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti; "Muhatap Öcalan'dır" deyip 'Müzakere' istedi!

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Türkiye'de var olan Kürt sorunun anahtarı ve Kürt sorununda belli muhatapları vardır. Bu muhatabın en önemlisinin İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'dır" dedi. Ata, 40 milyon nüfusla Kürtler dünya gündeminde olduğuna dikkat çekti

BDP Batman İl Örgütü'nün Roza Düğün Salonu'nda verdiği dayanışma yemeğine, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur, DTK Koordinasyon Üyesi ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, MYK Üyesi Yıldız Aktaş, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, il, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmasını BDP İl Başkanvekili Selim Aratemur yaptı. 30 yıllık mücadele tarihinde dil, kültür, kimlikle mücadele ederek, buralara geldiğini dile getiren Aratemur, "Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'ÇÖZÜMÜN ANAHTARI MÜZAKEREDİR'

"Bugün Türkiye var olan bütün sorunların anahtarı Kürt sorunun çözümü ise Kürt sorununda belli muhatapları vardır" diyen Ata, Bu muhatabın en önemlisinin İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan olduğunun altını çizdi.

"Bu gerçek üzerinden bizler sorununu çözümün isteyenler bu coğrafyada doğup büyüyenler her türlü zulmü görenler ve yine bu coğrafyanın geçmişini bilenler olarak geçmişte istiklal mahkemeleri ve yine sıkıyönetimler ve sonra yine devlet güvenlik mahkemeleri bugün özel yetkili ağır ceza mahkemelerini görenler olarak çözümün anahtarı diyologtur, müzakeredir diyoruz ve devlet bunu biliyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset