BDP 35 vekil çıkaracakmış!!!

BDP, Şırnak ve Hakkâri’den 3’er adayla “tulum” hedefleniyor. Ağrı, Antep, Adana, İzmir ve Mersin’den de milletvekili çıkarmayı planlıyor.LİSTEYE ÖCALAN ONAYI BDP, “bağımsız” adaylarını yarın Diyarbakır’da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. Açı

BDP 35 vekil çıkaracakmış!!!

BDP, Şırnak ve Hakkâri’den 3’er adayla “tulum” hedefleniyor. Ağrı, Antep, Adana, İzmir ve Mersin’den de milletvekili çıkarmayı planlıyor.

LİSTEYE ÖCALAN ONAYI

BDP, “bağımsız” adaylarını yarın Diyarbakır’da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. Açıklamanın dün yapılması bekleniyordu. Ertelemenin nedeninin, yapılacak ittifakta Hak-Par’a ayrılacak aday sayısı olduğu öğrenildi. BDP’nin listesinin İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından da onaylandığı iddia ediliyor.

İNCE HESAP

22 Temmuz seçimlerinde 22 milletvekilini bağımsız olarak Meclis’e sokan BDP’nin 12 Haziran seçimlerine yönelik ince hesabı şöyle:

-Bir önceki seçimlerde Diyarbakır’daki 4 bağımsız aday da seçildi. Bu defa Diyarbakır’daki aday sayısı 6.

-Son mahalli seçimde belediye başkanlığını AK Parti’den alan BDP, Van’daki aday sayısını da 2’den 4’e çıkardı.

-BDP, İstanbul’daki milletvekili sayısını da 2’den 4’e çıkarmayı düşünüyor. Kürt nüfusun yoğun olarak oturduğu İstanbul 3. bölgeden 2 aday gösterilecek. Bir önceki dönem milletvekili çıkarılamayan 2. bölgeden ise “sol aday”a destek verilecek.

-Halen Şırnak’taki 3 milletvekilinin 2’si, Hakkâri’deki 3 milletvekilinin 1’i BDP’li. BDP, her iki kentte de üç hesabı yapıyor.

-BDP, 22 Temmuz seçimlerinde az bir farkla kaybettiği Ağrı, Antep, Adana, İzmir ve Mersin’den de işi sıkı tutarak milletvekili çıkarmayı planlıyor.

-BDP, Manisa, Hatay, Aydın ve Bursa gibi yoğun göç alan illerde ise bağımsız adaylarla seçmenlerinin karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset