Baykal'ı Trabzon'da eleştirdi

Antalya'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Trabzon'da katıldığı Siyaset Akademisi Programında hemşerisi CHP Lideri Deniz Baykal'a çattı, CHP'li Trabzon Belediyesi'nin de nasıl kazanılacağının formüllerini verdi. AK Parti Trabzon İl

Baykal'ı Trabzon'da eleştirdi

Antalya'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Trabzon'da katıldığı Siyaset Akademisi Programında hemşerisi CHP Lideri Deniz Baykal'a çattı, CHP'li Trabzon Belediyesi'nin de nasıl kazanılacağının formüllerini verdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Eğitim Programına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da 4,5 yılda yapılan çalışmaları anlattı. Antalya'da belediyenin AK Parti tarafından kazanılmasının ardından 4,5 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerden daha fazlasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Türel, yapılan bu hizmetleri halkın takdir ettiğini ancak muhalefete beğendiremediklerini kaydetti.

Antalya'da çok sert bir muhalefet ortamında hizmet üretmeye çalıştıklarını belirten Türel, "Antalya'da mavi bayraklar elden giderken yaptığımız çalışmalarla Türkiye'deki mavi bayrakların yüzde 52'si şu anda Antalya'da bulunuyor. Antalya'da bir damla kirli su biyolojik olarak arıtılmadan gitmiyor. Ancak ne yaptıysak muhalefet beğenmiyor. Malum CHP Lideri Baykal'ın şehri olunca, muhalefetten kimse 'Allah razı olsun' demiyor. Trabzonspor da dahil binden fazla takım devre arası kampı için Antalya'ya geliyor
ama Antalya'nın stadının hali içler acısı idi. Şimdi 30 bin kişilik bir stat yapıyoruz. Bunun yanında 10 bin kişilik de kapalı spor salonu yapıyoruz. 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarından bazıları da Antalya'da, bu salonda oynanacak. Bu salonu yapmayalım diye muhalefet bize 12 tane dava açtı, bunlardan beraat ettik 13'üncüsünü açtılar. Çünkü Türkiye'de muhalefet etmek demek, engel olmak şeklinde algılanıyor" dedi.

AK Parti'nin iktidar olmasının ardından Türkiye'deki klasik iktidar-muhalefet anlayışının iktidar ayağında köklü bir değişim yaşandığını savunan Türel, AK Parti'nin iktidar olduktan sonra koltuğu korumak adına hareket etmediğini, popülist politikalardan uzak durduğunu ancak halkın bunu anladığını ve yüzde 47'lik oy oranının bunun en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.

"BELİRLENEN ADAYLARIN ETRAFINDA KENETLENİRSENİZ BAŞARI GELECEKTİR"
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konuşan Menderes Türel, belediyelerin iktidar partisinde olmasının büyük avantajlar sağladığını kaydetti. "Ben bunun faydasını 5 yıldır görüyorum" diyen Türel, AK Parti Trabzon teşkilatına da belirlenecek adayların etrafında kenetlenilmesi çağrısında bulunarak şöyle konuştu:
"Belirlenecek adayların muhakkak en iyisi olduğunu düşüncesiyle karar veriliyor. Verilen bu karar sizleri mutlu etmeyebilir ama aday hoşunuza gitmese de bu davaya inanan insanlar olarak onun etrafında toparlandığınız takdirde yerel seçimde Trabzon'da çok başarılı bir netice ortaya çıkacaktır. Çünkü Genel Seçimde gördük ki Trabzon AK Parti'nin kalelerinden biridir. Trabzonlular da o dünyaca ünlü zekalarını sandıkta birleştirmek suretiyle Trabzon'un başarısı için kullanacaklardır ve bundan en çok
faydalanan da Trabzon olacaktır. O aklı kısır çekişmelerle zayi etmeyelim. Bunu başarırsak daha önce 2 kez geldiğim Trabzon'da 'Çorbada az da olsa benim de tuzum var' diye belki de en çok sevinen kişi ben olacağım."

"ÜMİT EDİYORUM Kİ İZMİR'DE AK PARTİ'NİN ADAYI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAKTIR"
Yerel yönetimlerin iktidar partisine mensup olmasının birçok avantajları bulunduğunu sıralayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben bunun faydasını Antalya'da 5 yıldır yaşıyorum. Çünkü kimse size cebinden para verip de 'Git şu işleri Antalya'da yap' demiyor. Ama bürokratik engellerin aşılmasında iktidar mensubu olmanız size parayı bulacak kaynaklara gitmeniz konusunda inanılmaz kolaylıklar sağlıyor. Antalya'da da biz seçilinceye kadar öyleydi. Antalyalılar tercihlerini genellikle muhalefet partilerinden yana kullanıyordu. Ancak biz göreve geldiğimizde Antalya'da inanılmaz bir hizmet açığıyla karşılaştık. Ve 5 sene boyunca
Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış hizmetlerden çok daha fazla hizmeti yapabilme imkanını bulduk. Bunun en önemli nedeni iktidar ve yerel yönetimin bir araya gelmesidir, aynı partiden olmasıdır. İşte bu nedenle söylüyorum, eğer Trabzon da bunu başarırsa bu Trabzon'un hayrına, yararına olacak en önemli adım olacaktır. Bence sizler bu davaya inanmış, gönül vermiş insanlar olarak bunu başarabilirsiniz. İşte İzmir örneği önümüzde duruyor. İzmir ile Antalya hemen hemen aynı sosyolojik yapıya sahip iki kent. Biz Antalya'da 4,5 senede yaptığımız çalışmalarla çok gerisinde olduğumuz İzmir'i hizmette, alt yapıda, raylı sistemde geçtik. İzmirliler şimdi hayıflanıyorlar 'Bunu Antalya yaptı biz niye geride kaldık' diye üzülüyorlar. Ümit ediyorum, göreceksiniz İzmir'de bu dönem AK Parti'nin adayı İzmir Belediye Başkanı olacaktır."

Türel, konuşmasının sonunda Siyaset Akademisi programına katılanların sorularını cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler