Baykal:CHP Etkin Çalıştı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti başkanlığı görevinden ayrılıp ayrılmayacağı konusunda, ''Herhangi bir dikkate alınmayı gerekli kılacak bir durum sözkonusu değildir. Medyamızın heyecan yaratma arayışına elbette malzeme bulması mümkündür, ama bizi siy

Baykal:CHP Etkin Çalıştı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti başkanlığı görevinden ayrılıp ayrılmayacağı konusunda, ''Herhangi bir dikkate alınmayı gerekli kılacak bir durum sözkonusu değildir. Medyamızın heyecan yaratma arayışına elbette malzeme bulması mümkündür, ama bizi siyasi bakımdan ilgilendiren, etkileyen bir durum kesinlikle söz konusu değildir'' dedi.

Baykal, parti genel merkezinde 22 Temmuz'da yapılan genel seçimlerin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, bir gazetecinin, ''parti tabanında, genel başkanlıktan istifa etmesi yönünde bir görüş oluştuğu'' yönündeki sözleri üzerine, şunları söyledi:

''CHP tabanında böyle bir değerlendirme olduğuna dair benim bir gözlemim yok. CHP'li bile olmayan bir arayışı biliyoruz. Bu sırada medyamız bir heyecan ihtiyacı içinde bu olayları bir malzeme olarak kullanma eğilimi içindedir ama CHP'nin tabanı, örgütü, kadroları, partinin verdiği siyasi mücadeleyi, partinin seçimde yaptığı çalışmaları çok iyi biliyorum, ben.

Bu konuda, herhangi bir dikkate alınmayı gerekli kılacak bir durum sözkonusu değildir. Medyamızın heyecan yaratma, heyecan değerlendirme arayışına elbette malzeme bulması mümkündür ama bizi siyasi bakımdan ilgilendiren, etkileyen bir durum kesinlikle söz konusu değildir.''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bu seçim sonuçları hiç kuşku yok bizim açımızdan tatmin edici değildir'' dedi.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Daha önce planladığı gibi seçimlerden 2 gün sonra görüşlerini ifade ettiğini belirten Baykal, ''Milletimizin kararı hepimizi için büyük değer taşır, saygıyla karşılıyoruz'' diye konuştu.

Seçimlerin iktidar partisini yeniden tek başına iktidara getirecek şekilde sonuçlandığını belirten Baykal, şöyle konuştu:

''Seçim sonuçları dolayısıyla AKP'yi kutluyorum. Seçimlerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. AKP'ye başarılar diliyorum. Milletimizin kararı hepimizi için büyük değer taşır, saygıyla karşılıyoruz. Bu seçimde ortaya çıkan sonuçları önümüzdeki dönemde hep birlikte değerlendireceğiz. Ama milletin iradesini temel alan bir anlayışla buna hiç kuşku yoktur.

Milletin iradesi bizim için aynı şekilde geçerlidir. Bu seçim dönemi gelinceye kadar CHP 2002 seçimlerinden günümüze kadar uzanan dönem içinde çok ciddi bir görev yapmıştır. Ülkenin menfaatlerini, çıkarlarını, Türkiyemizin tarihsel doğrultusunu, cumhuriyetin birikimlerini, kazanımlarını sahiplenen savunan, onların önemini herkese anlatmaya çalışan etkin bir çalışma yapmıştır.

Bir muhalefet partisi olarak bu dönemde yaptığımız çalışmalarla iftihar ediyoruz. Tarihin CHP'nin bu dönemde yaptığı çalışmaların hakkını vererek kaydedeceğinden hiç kuşku duymuyorum. Partimize yakışan bir çizgide hizmet vermişizdir.''

Baykal, Türkiye'nin tarihi doğrultusunu sahiplenen, zaman zaman buna yönelik tehlikeleri caydıran, zaman zaman ülke yararları doğrultusunda iktidarı yönlendiren etkin bir parlamento çalışma dönemini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, gelecek dönemde de Türkiye'nin CHP'nin çalışmaları büyük ihtiyaç duyacağını söyledi.

CHP'nin Türkiye'nin siyasal sigortası durumunda olduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:

''CHP'nin çalışmalarına önümüzdeki dönemde belki daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Bu bilinç ve anlayış içinde önümüzdeki dönemde görev yapacağız. CHP olarak biz ülkemize sahip çıkma, ülkemizini birikimlerini savunma, sahiplenme kararlılığımız konusunda hiçbir tereddüt taşımıyoruz. CHP önümüzdeki dönmede çok daha etkin ve başarılı olmak durumdadır. Bunun gereğini CHP yerine getirecektir.''

''Bu seçim sonuçları hiç kuşku yok bizim açımızdan tatmin edici değildir. CHP'nin 2002 seçimlerinde elde ettiği oy oranını 1.5 puan artırmış olması hiçbir şekilde bizim için yeterli olamaz'' diyen Baykal, seçim sonuçlarının altındaki toplumsal dinamikleri ve siyasi şartların neler olduğunu tüm toplumun, bilim dünyasının ve siyasetçilerin irdeleyeceğini söyledi.

Anlaşılması ve izlenmesi gereken bir siyasi tablonun ortaya çıktığını belirten Baykal, ''Biz CHP olarak Türkiye'nin ekonomik kültürel gelişmeler açısından bu seçimi hazırlayan süreçleri ortaya koymamız gerekiyor'' dedi.

Baykal, şöyle devam etti:

''CHP olarak bu seçimde arzu ettiğimiz kadar hızlı bir artış sağlayamamış olmamızın bizimle doğrudan ilgili nedenlerini de kapsamlı bir biçimde inceleyeceğiz, araştıracağız. Bunun için ciddi bir çalışma başlatacağız. Partimizin hedefleri ve politikaları konusunda hiçbir kuşkumuz yok. Bunların doğru olduğunu, Türkiye'nin bunlara ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Ama bunu günün değer yargıları ve bekleyişleri ışığında daha geniş bir destek sağlayacak şekilde ortaya koymanın gerekleri nelerdir, bu konuda neler yapılmalıdır, bunu araştıracağız. Bunu daha net bir şekilde görmeye çalışacağız ve buradan sonuçlar çıkaracağız, dersler çıkaracağız.''

CHP'ye toplumdan daha geniş bir destek olmasını mümkün kılacak arayışları sürdüreceklerini belirten Baykal, CHP'nin yeni süreçte yeniden yapılanmaya yönelmesinin gerekli ve yararlı gözüktüğünü bu doğrultuda üzerlerine düşenleri yapacaklarını söyledi.

Baykal, CHP'nin doğru hedefler için, doğru politikalar ışığında etkin bir çalışma yaptığını ve bunu sürdüreceğini ifade ederek, ''Türkiye'nin bu ortamında CHP'nin oylarını 1 milyon 200 bin civarında artırmasının bizim için çok büyük değeri vardır'' dedi. Baykal, CHP'ye destek veren herkese teşekkür etti.

Yeni dönemde de Türkiye'nin siyasi dengelerinin bir uzlaşma ve diyalog içinde yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, ''Uzlaşamaya daima açıktık gene açık olacağız'' dedi. Baykal, uzlaşmanın temelinde Anayasa'nın ve Türkiye'nin ortak yararlarının yattığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler