Baykal Kılçdaroğlu ile görüştü

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın, ''partinin kültürüne, felsefesine, tarihsel geçmişine uygun olarak bir aday üzerinde uzlaşılırsa bu adaya destek vereceğini ifade ettiğini'' söyledi. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın Ango

Baykal Kılçdaroğlu ile görüştü

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın, ''partinin kültürüne, felsefesine, tarihsel geçmişine uygun olarak bir aday üzerinde uzlaşılırsa bu adaya destek vereceğini ifade ettiğini'' söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın Angora Evleri'ndeki konutunda gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, uzun ve yararlı bir görüşme yaptıklarını, yalnız son günlerdeki gelişmeleri değil ülke gündemine ilişkin değişik konuları da değerlendirdiklerini belirtti. 

Kurultay sürecini de görüştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kendisine ''değişim ve uzlaşmadan yana olduğunu, ilk gün söylediği sözlerin bugün de arkasında durduğunu'' ifade ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

''Eğer bir değişim ve uzlaşma olursa, uzlaşmanın özelikle altını çizdi Sayın Genel Başkan, çünkü bu süreçte parti içinde bir çatışmanın, bir ayrışmanın doğru olmadığını, eğer uzlaşmayı parti kadroları sağlarsa bu bağlamda kendisinin de destek vereceğini ifade etti. Kendisinin sorumluluğunun da bu bağlamda önemli olduğunu ifade etti. Ben de kendisine teşekkür ettim.'' 

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin ''aday mısınız'' soruları üzerine de ''Arkadaşlar, partinin yönetim kadrolarında bir uzlaşmanın bir birlikteliğin olmasını Sayın Baykal özellikle vurguladı. Bu çerçevede partimizin sayın yöneticilerinin üst kadroların, partinin tabanıyla tavanı arasında bir uzlaşmanın olması gerektiği ifade edildi.

Bunlar tabii önemli. Biz bu süreçte bir çatışma, bir ayrışma olmasını istemiyoruz. Eğer partinin kendi kültürüne uygun olarak kendi felsefesine, kendi tarihsel geçmişine uygun olarak bir aday üzerinde uzlaşılırsa bu adaya Sayın Baykal da destek vereceğini ifade etti.'' 

Baykal-Kılıçdaroğlu görüşmesi yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmeye basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu, açıklama öncesinde Baykal'a destek için Angora Evleri'nin önünde açlık grevi yapan CHP'li gençleri ziyaret etti. Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset