Baykal İstifaya Çağrıldı

CHP Genel Merkezi önünde toplanan gruptakiler Deniz Baykal aleyhine dövizler taşıyarak sloganlar attılar.Eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Baydar, burada yaptığı açıklamada, CHP tabanı ve sol seçmenin Baykal ve parti yönetiminin istifasını iste

Baykal İstifaya Çağrıldı

CHP Genel Merkezi önünde toplanan gruptakiler Deniz Baykal aleyhine dövizler taşıyarak sloganlar attılar.

Eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Baydar, burada yaptığı açıklamada, CHP tabanı ve sol seçmenin Baykal ve parti yönetiminin istifasını istediğini savunarak, buna rağmen yönetimin seçmene ve üyelerine aynı kuşak yöneticileri dayattığını söyledi.

''Seçimden önce iktidar vaadi, seçimden sonra kıl payı ana muhalefet başarı sayılabilir mi?'' diyen Baydar, ''Seçim sonucu başarı ise AKP lideri gibi havai fişek patlatabilirlerdi. Ancak CHP önünde CHP'ye oy veren genç seçmenlerin kafası patlatıldı'' şeklinde konuştu.

CHP yönetiminin seçimden sonra Baykal ve yöneticileri eleştiren seçmenleri partiye üye olmamakla suçladığını ifade eden Baydar, şunları söyledi:

''Çözüm suçlama değil, istifadır. CHP'ye üye olmasa da oy veren seçmenin eleştiri ve öneri hakkı vardır. Oy verenleri CHP'den dışlamak isteyen anlayışı kınıyoruz.
4 seçimdir başarısız olan CHP yönetimi ve genel başkanı çekilmelidir. Başarısızlık ile özdeş hale gelen bu kadro solun istikbali için CHP'nin yakasını bırakmalıdır.''
Baydar, kongre sürecinin derhal başlatılması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.Baydar, eylemlerinin Baykal istifa edene kadar devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset