Baykal: Anlaşmak En İyisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı seçimine yönelik olarak, "Sayın Başbakan umarım, muhalefetle işbirliği içinde, uzlaşmayla Cumhurbaşkanı seçme anlayışını sürdürmektedir" dedi.Baykal, Parti Genel Merkezi'nde bir grup gazeteci ile sohbeti sıras

Baykal: Anlaşmak En İyisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı seçimine yönelik olarak, "Sayın Başbakan umarım, muhalefetle işbirliği içinde, uzlaşmayla Cumhurbaşkanı seçme anlayışını sürdürmektedir" dedi.

Baykal, Parti Genel Merkezi'nde bir grup gazeteci ile sohbeti sırasında, Cumhurbaşkanı seçimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerden sonra, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin yeni bir sayfanın açıldığına işaret eden Baykal, "Bu sayfanın bir uzlaşma ve işbirliği anlayışı içinde gelişmesi hepimizin dileğidir" diye konuştu.

Bu dönemin uzlaşma anlayışıyla gelişip gelişmeyeceğini belirleyecek en temel konunun Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu vurgulayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan, seçimlerden önce Cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçileceğini kamuoyuna ilan etmişti. Beni seçimden sonra aradığında da bu anlayışını tekrar etmiştir. Cumhurbaşkanı adayı arayışını muhalefetle de görüşerek sürdüreceğini açıklamış olması memnuniyet vericidir. Şimdi, Sayın Başbakan'ın bu doğrultuda yapacağı girişimleri bekliyoruz.

Sayın Başbakan, umarım, muhalefetle işbirliği içinde, uzlaşmayla Cumhurbaşkanı seçme anlayışını sürdürmektedir. Geçen Parlamento döneminin gerginliklerini çatışmalarını, bu Meclis'e taşımak çok yanlış bir başlangıç oluşturur. Uzlaşma politikası AKP için de Türkiye için de yararlı olacaktır. Umarım Başbakan muhalefete bir Cumhurbaşkanı dayatma yanlışına bir kez daha sürüklenmez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset