Baykal açık ve net konuşmalı

 Aykan yaptığı açıklamada öncelikle Sayın Başbakanının olayın sıcak saatlerinde tepki koyarak bu çirkin yayını internette devre dışı bırakmaya çalışmasını çok yerinde bir tavır olarakGördüğünü belirterek, “Bu seviyesiz yollarla siyasi sonuçlar üretmeye ka

Baykal açık ve net konuşmalı

 

Aykan yaptığı açıklamada öncelikle Sayın Başbakanının olayın sıcak saatlerinde tepki koyarak bu çirkin yayını internette devre dışı bırakmaya çalışmasını çok yerinde bir tavır olarak

Gördüğünü belirterek, “Bu seviyesiz yollarla siyasi sonuçlar üretmeye kalkmak, ne insanlığa ve ne de Müslümanlığa yakışır ve mazur görülebilecek bir hareket tarzı değildir.Ancak Sayın Baykal’ın istifa sürecinde iktidarı hedef alan tavırlarının tecrübelibir siyasetçiye yakışmadığı kanaatindeyim.

Bizler demokratik hayatımızda ana muhalefetin yerini, konumunu ve önemini idrak eden bir siyasi tecrübeye sahibiz. Başbakanın üzüntüsünde sevinç üretmek hafifliktir. Ana muhalefetin zarar gördüğü bir olaydan, iktidar da, demokraside, milletimizde ve ülkemizin prestiji de zarar görür” dedi.

Milletimizin kafası karışıktır. Millet olup bitenden şaşkındır. Bu kafa karışıklığına son vermek için

1- Acele siyasi yorumlardan uzaklaşmalıyız. Biraz sabır göstererek gelişmeleri izlemekte fayda vardır.

2- Sayın Baykal açık ve net biçimde bahsedilen olayla ilgili doğrudur veyayanlıştır diye bir açıklama yapmalıdır. Endişe etmeyin biz onun beyanına itibar edeceğiz.

3- Olayın gündeme taşınması, acaba neden anayasa oylamasının son gününe rastlamıştır. Bu bir tesadüf müdür ?

4- CHP parti sözcüleri sayın Baykal’la ilgili suikast olayını 20 gün bekleyerek neden bu olayla birlikte kamuoyuna açıklama gereği duymuştur.

5- Sayın Baykal hükümeti suçlarken bazı şeyleri ima ediyor. Neden kamuoyuna bildiği bilgi ve belgeleri sunmuyor.

6- Acaba sayın Baykal son 100 yıllık siyasi tarihimizde, kendisinin de çok iyi bildiği siyasi komploların ışığında bugüne bakınca ne düşünüyor ve neler görüyor. Bazı insanların avukatlığını yapmakla ülkeye, kendisine ve partilerine ne kattığını bir kez daha kritik yapmayı düşünüyor mu?

7- 12 Eylül sonrası rahmetli Ecevit, neden CHP’den uzaklaşarak DSP’yi kurma gereği duydu. İnönü’den devraldığı CHP’de neden siyaset yapılamayacağı kanaatine ulaştı. Sayın Baykal bu konularda geldiği bu son noktada bir nefis muhasebesi yapmayı düşünür mü?

Bütün bu sorular açıklığa kavuşturulmalıdır. Umarım sayın Baykal, bu süreçten aklanarak çıkar. Hem partisi ve hem demokrasimiz ağır bir yara almaz.

Sayın Baykal’a geçmiş olsun demek istiyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset