Baydemir'in ismi Ali Osman oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek cemevinin temeli atıldı. Diyarbakır'da ilk olma özelliği taşıyan cemevinin 7 Aralık'taki Aşure Günü'ne yetiştirilmesi bekleniyor.Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Büyükşehir Bel

Baydemir'in ismi Ali Osman oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek cemevinin temeli atıldı. Diyarbakır'da ilk olma özelliği taşıyan cemevinin 7 Aralık'taki Aşure Günü'ne yetiştirilmesi bekleniyor.

Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cafer Koluman, Bdp Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bdp milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan ve vatandaşlar katıldı.

Tören semah gösterisiyle başladı. Kadim bir tarihe sahip Diyarbakır'da yeni bir bakış açısı oluştuğunu belirten Baydemir, "Geçmişin bütün travmalarından dersler çıkararak yeni bir geleceği hep birlikte inşa etmenin emekçileriyiz. Allah'a olan inancım tamdır. İnanç özgürlüğüne de saygım sonsuzdur. Camiler elbette ibadethanedir. Kiliseler elbette Allah'ın evidir. Havralar ve cemevleri elbette ki ibadethanedir ve Allah'ın evidir" dedi.

Bu kentte herhangi bir inanca mensup vatandaşların eksikliğinin kendisinin de eksikliği olduğunu söyleyen Baydemir, cemevinin temelini atmakla da o eksikliği tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin de, aleviler olarak en fazla yok sayılan kesim olduklarını söyledi. Şahin, burada temel atma töreninde bulunmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cafer Koluman ise cemevlerinin inanç merkezi olarak tanınmasını isteyen Koluman, şunları söyledi: "Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilmesini, Hacı Bektaşı Veli dergahı başta olmak üzere bütün dergahların geri verilmesini istiyoruz. Sivas Madımak Oteli'nin de utanç müzesi haline getirilmesi için mücadelemiz devam edecek. " Yapılan konuşmalardan sonra Cemevinin temeli atıldı.

Diyarbakır'daki 3 kattan oluşacak. Cemevinde cenaze yıkama ünitesi, morg, kurban kesim ve temizleme yeri, soğuk hava deposu, dinlenme odası, ısı merkezi, mutfak, taziye yeri, lokma yeri, kafeterya, etüt odaları, konferans salonu, yönetim ve yürütme odaları ile cem salonu bulunacak. Bodrum 430, zemin 430 metrekare birinci kat ise 480 metre kareden oluşacak.
 
Baydemir: ''Alevi dedeler bana cemevi yaparsan Osman'ın önüne bir de Ali ismini koyarız dediler. Ali ismini hak ettim bana artık Ali Osman diyebilirirsiniz''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler