Başörtüsü üzerinden siyaset

Soylu, İstanbul'un yeni kurulan ilçelerinden Çekmeköy'de oluşturulan DP ilçe teşkilatı binasının açılışını yaptı. Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, ''Burası bir demokrasi evi, Menderes'in evi, halkın kendi evi. Bugün burada ilçe binamızın açılışın

Başörtüsü üzerinden siyaset

Soylu, İstanbul'un yeni kurulan ilçelerinden Çekmeköy'de oluşturulan DP ilçe teşkilatı binasının açılışını yaptı.

Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, ''Burası bir demokrasi evi, Menderes'in evi, halkın kendi evi. Bugün burada ilçe binamızın açılışını yapıyoruz. İnşallah 29 Mart seçimlerinden sonra Çekmeköy Belediyesi'nin açılışını da yaparız. Yeni ilçe teşkilatımız hayırlı olsun'' diye konuştu.

Soylu, DP'nin, iktidara emin adımlarla ilerlediğini, yeni bir yerel yönetim anlayışıyla, Türkiye'deki kalkınmayı yerel yönetimlerle başlatacaklarını belirtti.

Demokratik olmanın herkesin varlığını kabul etmekten geçtiğini ifade eden Soylu, ''Milletin başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlar. İnsanları başı açık, başı örtülü diye ayıracaksınız, üniversite kapısındaki genç kızların eğitimini yarıda bırakacaksınız, ondan sonra da diyeceksiniz ki (ben bu ülkenin yarınlarını özgür kılacağım)'' görüşünü dile getirdi. 

Türkiye'de büyük sıkıntılar yaşandığını, küresel ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'nin dört bir tarafında fabrikaların kapandığını ve çok sayıda işçinin işten çıkarıldığını savunan Soylu, ''Buna tek bir çare vardır. 29 Mart yerel seçimlerinde bu hükümeti alaşağı etmektir'' dedi.

DP Çekmeköy ilçe teşkilatı ve diğer ilçe teşkilatlarının kurulma amacının demokratik bir toplum yaratmak olduğunu ifade eden Soylu, birbirlerinin havuzundan beslenen bir siyaset anlayışını kabul etmedikleri için siyasette olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset