Başkandan ülkücülere şok sözler

Ahmet Soylu ve Umut Pulat'ın başkanlık için yarıştığı kongreye gelen Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ülkücülere hakaret ederek karşısındakilere saldırmaya kalktı. Kongrede geçen gergin anlar, araya giren partililer ve genel başkan yardımc

Başkandan ülkücülere şok sözler

Ahmet Soylu ve Umut Pulat'ın başkanlık için yarıştığı kongreye gelen Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ülkücülere hakaret ederek karşısındakilere saldırmaya kalktı. Kongrede geçen gergin anlar, araya giren partililer ve genel başkan yardımcısı tarafından güçlükle yatıştırıldı.

BAĞIRINCA TEPKİ TOPLADI
Yaşanan gerginlikler üzerine MHP'li belediye başkanının desteklediği aday Umut Pulat yarıştan çekilince, mevcut İlçe Başkanı Ahmet Soylu yeniden başkan seçildi. Başkan Kılıç'ın, salondakilere hakaret ederek bağırması, bazı partililerin üzerine yürümesi tepkiyle karşılandı.

ARBEDE YAŞANDI
Edremit'te Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni ilçe başkanını belirlemek üzere yapılan kongreye katılan ilçenin MHP'li Belediye Başkanının salonda bulunanlara sataşması ortalığı bir anda gerdi. Genel kuruldaki tüm bu gerginlikler MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu'nun önünde cereyan etti.

Mevcut İlçe Başkanı Ahmet Soylu'ya, MHP İl Başkanı Mehmet Duran'a ve salonda bulunan birçok partiliye hakaret dolu sözler sarf eden MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın yaşanan arbede sırasında bazı partililere de vurduğu gözlendi.

SALONDAKİLERE "K.PEKLER" DİYE BAĞIRDI
 Yaklaşık 20 dakika süren gerginlikte Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, mevcut ilçe başkanına "Sen soysuzsun, soylu değilsin" diye hakaret içeren sözler söyledi. Salonda bulunanlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Kılıç, daha sonra "K.pekler" diye salondaki bazı partililere de hakaret etti. Öfkeli başkan Kılıç'ın hakaret dolu sözlerinden MHP'nin Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran da nasibini aldı.

Daha sonra Ülkü Ocakları mensubu gençlerin araya girmesiyle ortalık yatıştırılırken, MHP'li başkan Tuncay Kılıç salonu terk etti. Başkan Kılıç'ın salondan ayrılmasıyla kongrede oy kullanmak için gelen bazı partililer de başkanla birlikte kongrenin yapıldığı yeri terk etti.

BAHÇELİ'NİN YARDIMCISINDAN OLAYA TEPKİ
MHP Edremit İlçe Olağan Genel Kurulu'nda yaşanan gerginliklerin ardından öfkeli bir tavırla konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, "1972'den beri mücadele ediyoruz. 5 bin şehit verdik. Ama büyük umutlarla geldiğim Edremit'te hayatımın en zor gününü yaşadım." dedi.

Davanın her kademesinde yer aldığını, her türlü noktasında görev aldığını belirten Ayanoğlu, "Ayağımızın altından ülkemiz yavaş yavaş çekilirken, biz burada bir takım hesaplar içerisinde birbirimi kırıyorsak inanın bu Edremit'e de Tuncay Kılıç'a da Umut Pulat'a da Ahmet Soylu'ya da Mehmet Duran'a da ben Hamit Ayanoğlu olarak, bana da bizlere faydası yok.

Yapılması gereken ülkücü adaba, ülkücü edebe, ülkücü ahlaka, uygun bir tavır içerisinde olunmasıdır." diye konuştu.

Tuncay Kılıç'ın, kongre salonunda yaptığı sataşmalara partinin eski ilçe başkanlarından ve diğer partililerden de tepkiler geldi. MHP eski İlçe Başkanı Hıdır Kılıç, "Tuncay Kılıç'ın, MHP'li olarak son kongresi bu. Başkan il başkanına olsun, ilçe başkanına olsun ağza alınmayacak küfürler kullandı.

Tuncay Kılıç'ın burada amacı olay çıkarıp kongreyi iptal ettirmekti." diye konuşarak, Başkan Kılıç'ın formaliteden bir başkan adayı çıkardığını da öne sürdü.

Kongrede; 400 delegeden 294'ünün kullandığı oy ile yeniden Milliyetçi Hareket Partisi Edremit İlçe Başkanlığı'na seçilen Ahmet Soylu, yaşanan tatsızlıklarla ilgili konuşmak istemedi.

Soylu, "Sayın başkan bunu neden yaptı bilmiyorum. Bizimle alakası yok. Biz kendisini delege yaptık buraya davet ettik." şeklinde konuştu.

Başkan Soylu, yapılan bu kongrenin Edremit'e hayırlı olmasını dilediğini bildirdi. 294 oy ile yeniden MHP Edremit İlçe Başkanlığı'na seçilen Ahmet Soylu'nun listesi şu isimlerden oluşuyor: Süleyman Altıntaş, M. Şenol Bolel, İsmail Uçar, Mustafa Sağlam, Katip İsak, Murat Korkmaz, Metin Balyalı, M. Ferah Kaya, Ali Gür Armutçu, Osman Atik, H. Necat Gürel, İsmail Cahet Keskin, Harun Küçükkatipoğlu, İhsan Şahin, Hüseyin Çıkmaz, Zekeriya Durmaz, Tufan Aygün, Şener Yağlı ve Mithat Durak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler