Başkan Genç: “Yeni dönemde projelerimizi kararlılıkla gerçekleştireceğiz”

Başkan Ahmet Metin Genç basınla bir araya geldi.

Başkan Genç: “Yeni dönemde projelerimizi kararlılıkla gerçekleştireceğiz”

Haber61 – Haber Servisi – 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylar çalışmalarını sürdürürken Cumhur İttifak’ı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç basınla bir araya geldi.

Yeni dönemde sundukları projeleri kararlılıkla hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Ahmet Metin Genç, şu ifadeleri kullandı;

Büyükşehri yapılanmamızdan sonra merkezde kurulan Ortahisar belediyemiz 7 belde 36 köyümüzün mahalleye dönüşmesi ve bir taraftan da bu büyük ölçekli belediyenin kurulum sürecinin büyük kısmını tamamladık. Allah Nasip ederse yeni dönemde yeni Büyükşehir Belediye başkanımızla birlikte ele ele vererek sizlerle paylaştığımız projelerin önümüzdeki zamanda aynı kararlılıkla bu hizmetlerimizi şehrimize kazandıracağız Yeni dönem de şehrimiz adına ümitvari bakıyorum. Yeni dönemde kamu tecrübesini yerelle birleştirmiş bir belediye başkanımızla birlikte çok güzel bir dönem olacağı kanaatindeyim.

Başkan Genç: “Yeni dönemde projelerimizi kararlılıkla gerçekleştireceğiz”

1924 Yılında Mustafa Kemal Atatürk Trabzon’a geliyor. Trabzon’dan övgüyle bahsediyor. Trabzon için yazdığı bir nutuk var. Bu şehrimizde ne yazık ki yok. Biz bunu gelecek dönem güzide bir mekanımıza koyacağız. Yeni dönemde müze sayımızı artıracağız. İstanbul’dan sonra ilk basın Trabzon’da gelişti. Trabzon’da basın çok eskiye dayanıyor. Trabzon’da inşallah bir basın müzesini sizlerin de görüşlerini alarak hayata geçireceğiz.

Şehrimizin en önemli sorununun trafik olduğu hepimizin gözlemi olarak ortaya çıkıyor.  Bu sorunu çözecek adımları Büyükşehir belediyemizle aşacağız Prestij caddelerimizi yeniden ele alıp Uzunsokak’ımızı yeniden düzenleyip hizmete alacağız. Trafik noktasında raylı sistem çok önemli kazanım sağlayacaktır. Bu dönemimizin son iki yılında üzerinde durduğumuz projesini tamamladığımız ve ihalesine çıkmaya hazırlandığımız Mağmat projemiz için sona geldik. Burası turizm için çok cazip bir mekan olacak.

Önümüzdeki dönemde Trabzon’u denizle buluşturmak için iki önemli projeyi hizmete sunacağız. Bunlardan biri İskele Park’lar kuracağız. Gülcemal projesinin yakınlarında veya içerisinde bunları yapacağız Trabzon merkezinde halk plajımız yok. Bunu da şehrimize kazandırmak istiyoruz.

Kentsel dönüşümler yeni dönemde devam edecek. Pelitli, Erdoğdu Çağlayan kentsel dönüşümlerini önümüzdeki dönemde çalışacağız. Belediyecilik yönetimi olarak her eksime ulaşalım istedik. Çocuklarımızla ilgili neler y1 apabiliriz bunu düşündük. 2016 yılında gençlik olimpiyatları yapıştık. Bu dönemde de Karadeniz’e sınırı bulunan ülkelerdeki çocukları çocuk oyunları etkinliğini gerçekleştirip geleneksel hale getireceğiz Çocuklara ve gençlere yönelik özgün adımlarımız var. Gençler için semt sahalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin 24 saat yaşayan bütün donanımlara sahip kütüphane oluşturacağız.

Başkan Genç: “Yeni dönemde projelerimizi kararlılıkla gerçekleştireceğiz”

Kadınlarımız tarafından talep edilen bir yaşan merkezi vardı. Murat Zorluoğlu başkanımız kendi uhdesine bu konuyu aldı ve daha genişletti. İçerisinde havuz ve spor alanlarının olduğu çalışma stresinden arınmalarını sağlayacak bir merkezi kazandıracağız. Büyüklerimize ve engellilerimize hitap edecek çalışmalar yapacağız. Engellilerimizle ilgili projemiz hazır. Engelsiz yaşam merkezini açacağız. Tebessüm kafeler açacağız. Bu kardeşlerimizin topluma intibaklarını sağlamak zorundayız.

Ortahisar Belediyesi ayvan dosya bir belediyedir. Trabzon’da hayvan davalarına müdahil olma kararı aldık. Yeni dönemde bu işi kurumsal bir çalışma ile yürüteceğiz. Gerek kısırlaştırma gerekse kazaya maruz kalan hayvanların tedavi noktasında gerekli merkezleri kuracağız.

Tarih bir şehir deriz ama bir arkeoloji müzemiz yok. Bunu da yeni dönemde hayata geçireceğiz. Şehrimizi adeta müzelerle müsemma hale getirmeyi planlıyoruz. Tarih Kültür ve sanat şehri dediğimiz Trabzon’da sanat ve kültürel aktivitelere ayrı önem vereceğiz. Bir kültür sanat merkezini Büyükşehir planlarına koydu. Opera ve Baleyi de kurumsal anlamda Trabzon’a taşımak istiyoruz. Onların özellikli ekipmanlara ihtiyacı var -. Onlar içinde bir merkezi kazandıracağız.

Başkan Genç: “Yeni dönemde projelerimizi kararlılıkla gerçekleştireceğiz”

Yeşile dahil eksiklerimizi gidermemiz lazım. Yeni dönemde 61 Bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Yeşili ve yaşam alanlarını artırmamız lazım. Çukurçayır, Pelitli, Erdoğdu ve diğer bazı mahallelerde yeşili artırmak için tema parkları hayata geçireceğiz. Bilimsel çalışmalar var. Şehrimizde özellikle gözde sokaklarında bulunan konteynerlerimizi yer altına alacağız. Bunun çalışması hazır.

Değirmendere bölgemizi yeniden ele almamız lazım. Çimento fabrikası hemen hemen nakledilme işlemleri tamamlanıyor. Büyük sanayi sitemizi de esnafımızın daha ferah, daha sıhhi çalışmasını sağlamak hem de orayı şehre yakışır bir hale getirmek için çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapacağız. Trabzonlu 4 bakanımız var. Onlarda bu dönemde şehrimizi ziyaret ettiler. Onlara bu projeleri sunduğumuzda hepsi çok olumlu baktı ve Bu projeler onların. Ankara’da gerekli desteği sağlayacaklarını söylediler.

Büyükşehir üst ölçekte kalmalıdır. Şehrin imarını ekonomisini yatırımını büyükşehri belediyesi ele almalıdır ve ilçe belediyelerle koordinasyonu sağlamalıdır. Diğer hizmetleri ilçe belediyeleri sağlamalıdır. Büyükşehir Şalpazarı’ndaki itfaiye işi ile ilgilenmemesi lazım. Of’taki cenaze hizmetleri ile ilgilenmemesi lazım. Büyükşehri belediyemiz ile birlikte çalışmanın oluşturduğu sinerji ile hizmetler daha verimli olur.

Güneyden gelen demiryolumuzun garının olduğu alan orası olacak. Bizim raylı sistemimizin kesiştiği ve otogarımızla entegre olacak bir alan olması lazım Trafik yükünü de dengeleyecek olan bir alan olması lazım. Havayolu, demiryolu, ve karayolunun birleşeceği bir alan olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset