Başbuğ'a Yargıtay'dan kötü haber

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanmasına ilişkin talebi reddetti.

Başbuğ'a Yargıtay'dan kötü haber

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, hakkındaki dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca istenmesi ve yargılamanın Yüce Divan'da yapılması talebini reddetti.

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, 20 Ocak 2012'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek, ''Türkiye'deki saygın ve değerli hukukçuların belirttiği şekilde, telafisi mümkün olmayacak zararlara meydan verilmemesi için anayasanın 148. maddesi gereğince Başbuğ hakkındaki soruşturma dosyasının derhal istenmesini'' talep etti. Sezer, 2 Şubat 2012'de de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ayrıca bir hukuki mütalaa sunarak, Başbuğ hakkındaki yargılamanın Yüce Divan'da yapılmasına karar verilmesini istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ'un avukatı Sezer'in talebini reddetti.

Başsavcılığın ret gerekçesinde, asker kişilerle ilgili soruşturma yetkisinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında olmadığı belirtildi.

Başbuğ'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' ve ''silahlı terör örgütü kurma ve yönetme'' suçlarından tutuklandığı anımsatılan ret gerekçesinde, Başbuğ'a isnat edilen eylemlerin ''terör suçu'' olarak nitelendirildiği belirtildi.

Başsavcılık, Başbuğ hakkındaki yargılama yetkisinin özel yetkili mahkemede olduğu gerekçesiyle dosyanın özel yetkili mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler