Başbakanlık'tan Kandil mesajı

 Başbakan Erdoğan da bu önemli gecede tüm islam aleminin kandilini yayınladığı bir mesaj ile kutladı.Başbakanlıktan yayımlanan mesajda; "Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış din

Başbakanlık'tan Kandil mesajı

 

Başbakan Erdoğan da bu önemli gecede tüm islam aleminin kandilini yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

Başbakanlıktan yayımlanan mesajda; "Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed olmuştur." denildi.

Efendimizin insanlığı aydınlattığına dikkat çekilen mesajda, "O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emîn'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti." denildi.

Açıklamada ayrıca Peygamber efendimizin örnek yaşantısının tüm insanlık için bir fırsat olduğu belirtildi ve "O'nun yaşayışı, O'nun hadis-i şerifleri, O'nun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır." cümlelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler