"Başbakan'la kaptanlık yaptık"

Tüzmen, AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Eğitim Programı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasetin çok meşakkatli bir iş olduğunu söyledi. Siyaset yapacak kişinin çok iyi düşünmesi gerektiğini ifade e

"Başbakan'la kaptanlık yaptık"

Tüzmen, AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Eğitim Programı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasetin çok meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.
Siyaset yapacak kişinin çok iyi düşünmesi gerektiğini ifade eden Tüzmen, şunları belirtti:

''Siyasetle uğraşacaksanız, ticaret ya da başla işler yapmayacaksınız. İkisini birleştirmeye çalıştığınız zaman mutlaka sizi aşağıya doğru çeker. Yani tüccar terzi olmayacaksınız. Siyasete girmeden önce çok sağlıklı karar verin. Bu işe girince evinize, çocuklarınıza vakit ayıramayacaksınız. Çocuklarınızın nasıl büyüdüğüne şahit olamayacaksınız.

Başarılı olabilirseniz, onlara Türkiye'ye nasıl faydalı olduğunuzu, ekonomiye katkınızı anlatırsınız. Belki o zaman eşiniz, çocuklarınız sizi affeder. Bunu da ancak başarılı olduğunuz zaman yapabilirsiniz. O zaman başarılı olmak için çok çalışmalıyız.''

Tüzmen, ''siyasetçinin kapısı, sofrası ve elinin her zaman açık, belinin, gözünün ve dilinin ise aksine bağlı, kapalı olması gerektiğini'' vurgulayarak, ''insanlara neyi yapabileceğinizi neyi de yapamayacağınızı açıksa söyleyiniz. Boş vaatlerde bulunmayınız ki o zaman onların yüzüne bakma durumunuz olsun. Ancak o zaman başınız dik gezebilir, yüzlerine rahatça bakabilirsiniz. Biz çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz'' diye konuştu.
Türkiye'nin 7 sene öncesine kadar komşu ülkelerle ilişkilerinin iyi olmadığını anlatan Tüzmen, şöyle devam etti:

''Türkiye bütün komşu ülkeleriyle adeta düşmandı. Komşu ülkelerle yapılan ticaret toplam ticaretin ancak yüzde 1'ini oluşturuyordu. Biz yoğun mesai harcayarak gezdik, görüşmeler yaptık. Oralarda da Türkçe konuşulduğunu gördük ve düşmanlık gerektirecek bir durum olmadığına karar verdik. Yaptığımız çalışmalarla komşu ülkelerle ticaretimiz artık toplam ticaretimizin yüzde 44'ünü oluşturuyor.

'Bu krizi rahatlıkla atlatacağız' derken işte biz bu yeni ticari ilişkilerimizden bahsediyoruz. Sektörel ve bölgesel planlama çerçevesinde riskleri azaltma başarısı gösterdik. Ticaretteki gelişmeler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.''
'Sözümüz ve özümüz emin olun birdir'' diyen Tüzmen, ''Gemimiz sağlam. Karadeniz'den çıkan kaptan iyi kaptandır. Çünkü Karadeniz'in dalgaları diğer denizlerin dalgaları gibi hafif değildir. Biz büyük fırtınalarda Başbakanımızla birlikte kaptanlık yaptık'' dedi.

-BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI ÖZAK-

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da, siyaset yaparken güler yüzlü olmaya gayret ettiklerini, kendi hayatlarında yaşadıkları sorunları vatandaşa yansıtmamaya çalıştıklarını söyledi.

Özak, siyasete girdikten sonra daha mütevazı, sabırlı bir insan olduğunu ifade ederek, ''siyaset sabır ve çalışma işidir. Biz bütün bir ekip olarak gece, gündüz, hafta sonu demeden çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz ve bundan sonra da alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

İktidar partisi olarak bütün yerel yönetimlere eşit mesafede olduklarını vurgulayan Özak, ''iktidar partisi olmadan önce verdiğimiz 'bize rey verene de, vermeyene de hizmet edeceğiz' sözümüzü tutuyoruz. Bütün belediyelere aynı oranda hizmet veriyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset