Başbakan'ı kızdıran ifadeler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu (AP)'nun Türkiye raporunun dengeli olmadığını belirterek, "Onlar raporu hazırlamakla görevli, biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz." dedi.  Başbakan Erdoğan ile Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç'i baş

Başbakan'ı kızdıran ifadeler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu (AP)'nun Türkiye raporunun dengeli olmadığını belirterek, "Onlar raporu hazırlamakla görevli, biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz." dedi.

 

Başbakan Erdoğan ile Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç'i baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında ortak açıklama yaptılar.

 

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun raporunda Türkiye'ye yönelik eleştirileri hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: "Avrupa Parlamentosu raporuyla alakalı sorunuza nasıl cevap versem diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'den bu kadar uzak, Türkiye'yi bu kadar tanımayan, Türkiye'yi bu kadar bilmeyen kimler hazırlamışsa bu raporu, tamamen sipariş üzerine hazırlanmış rapor olarak görüyorum. Bu raporda bir defa denge diye bir şey söz konusu değil. Kusura bakmasınlar hazırlayanların da dengeli olduğuna inanmıyorum. Çünkü Türkiye'deki basın özgürlüğünü o ifadeler bir defa ortaya koyamaz. Çünkü o ifadeler Türkiye'deki basın özgürlüğünü anlatmıyor. Zira şu anda Türkiye'de basın mensubu olup da içeride olanların 27 kişidir, hiçbir tanesi yazdığından dolayı, hazırladıkları haberden dolayı içeri girmemiştir. Bunların tamamında içeri giriş sebepleri bu ülkede, nedenleri söylüyorum: Terör örgütleriyle ilişkiler, hükümet yıkmaya attıkları adımlar vs. Yazdıklarıyla hiç alakası yok. Bu tür ne yazık ki organize suçlara yönelik adımlar. Dolayısıyla ülkemizin gerçeklerini yansıtmaktan tamamı ile uzak Avrupa Parlamentosu Raporu. Doğrusu ben bu Avrupa Parlamentosu'nun bu raporuna başka söyleyecek bir ifade bulamıyorum."

 

Ama çok çok üzgünüm. Adil ve objektif bir rapor olduğunu söylemek mümkün değil. Bunu da ayrıca ifade etmiş olayım."

 

"Bu rapora karşı ne gibi adımlar atacaksınız?"sorusuna ise Erdoğan, "Her hangi bir adım atmamıza gerek yok zaten. Onlar raporu hazırlamakla görevli, biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz. Olay bu kadar basit." şeklinde cevap verdi.

 

Toplantıda, Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç'i, Libya'daki Sırp vatandaşlarını tahliyesinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Türkiye, Libya'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi esnasında 4 bin 178 yabancı ülke vatandaşını da Türkiye'ye getirmişti.

 

Sırbistan Başbakanı Cvetkoviç, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri daha iyi noktaya getirmek istediklerini ifade etti. Cvettoviç, iki ülke arasındaki 400 milyon dolarlık ticari ilişkiyi artırmak istediklerini söyledi. Cvettoviç, Sırp şirketlerine Türk şirketlerin partner olabileceğini, Sırp havayolu şirketine en iyi partnerin THY olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler