Başbakan'dan Obama'lı cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'ya sev, ya terket' şeklinde algılanan sözleriyle ilgili tartışmalara, "ABD'de ırk ayrımı yapıldığında bile zenciler ABD bayrağını sırtlarında taşıdılar" diye cevap verdi. Başbakan Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim

Başbakan'dan Obama'lı cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'ya sev, ya terket' şeklinde algılanan sözleriyle ilgili tartışmalara, "ABD'de ırk ayrımı yapıldığında bile zenciler ABD bayrağını sırtlarında taşıdılar" diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında 'Ya sev, ya terket' şeklinde algılanan sözlerine açıklık getirdi. Kurul Üyesi Serap Yahşi Yaşar'ın 'Hakkari'deki konuşmanız 'ya sev, ya terket' olarak algılandı' yönündeki hatırlatması üzerine bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, kendisinin böyle bir ifade kullanmadığını söyledi. Erdoğan, "Benim böyle bir ifade kullanmam mümkün değil. Ben böyle bir felsefeye temelden karşıyım. Bizim temel ilkemiz 'Tek vatan, tek bayrak, tek
devlet, tek millet' anlayışıdır. Ancak bölücülük yapılması da kabul edilir birşey değildir. Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olmalıdır" diye konuştu.

Erdoğan, ABD seçimlerine de atıfta bulunarak, Barack Obama'nın seçilmesini 'olumlu' bulduğunu kaydetti. Bu sonuçla birlikte ABD'deki ırk ayrımının da ortadan kalktığına işaret eden Erdoğan, 'ya sev, ya terket' şeklinde algılanan ifadelerine karşılık ABD'deki durumu örnek gösterdi. Erdoğan, "Bakın, ABD'de ırk ayrımı yapıldığında bile zenciler ABD bayrağını sırtlarında taşıdılar" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset