Başbakan'dan Gülen'e 'Dön' dedi

 Başbakan Tayyip Erdoğan, “Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz” dedi. Vatandaşların alkışlı coşkusu üzerine “Doğrusu ben şu and

Başbakan'dan Gülen'e 'Dön' dedi

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz” dedi. Vatandaşların alkışlı coşkusu üzerine “Doğrusu ben şu andaki tavrınızda hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret” sözleriyle ABD’de bulunan Fethullah Gülen’e dön çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan, Türk Telekom Arena’da Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış törenine eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Erdoğan’a Türkçe Olimpiyatları 10’uncu yıl özel ödülü verildi. Erdoğan törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Bu gurbet bitsin

 

“Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamı yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir ve bitsin istiyoruz. (Alkışlar) Doğrusu ben şu andaki tavrınızda evet hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Bu anlamlı gecede, kadim bir medeniyetin evlatları olarak zengin bir kültürün diliyle bize ve dünyaya seslendiğiniz için sizlere bir kez daha sesleniyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler