Başbakan'dan 10 emir

Başbakan Erdoğan, Belediye Başkanlarına emir gibi 10 tavsiyede bulunduBaşbakan Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlarını topladı ve seçim sürecinde uymaları gereken emir gibi 10 tavsiyede bulundu.Seçim her geçen gün yaklaşıyor. Seçim yaklaşırken pa

Başbakan'dan 10 emir

Başbakan Erdoğan, Belediye Başkanlarına emir gibi 10 tavsiyede bulundu

Başbakan Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlarını topladı ve seçim sürecinde uymaları gereken emir gibi 10 tavsiyede bulundu.

Seçim her geçen gün yaklaşıyor. Seçim yaklaşırken partileride telaş aldı. Bazıları barajı aşmak, bazıları oyunu yükseltmek için uğraş verirken, AK Parti'de öncelikle oy oranını düşürmemek ve yine tek başına iktidar izin bir dizi önlemler alıyor.

Bölücülük ve yolsuzluk iddialarıyla muhalefetin hedefi olan AK Parti seçim için yeni stratejiler belirliyor. Kayseri Belediye Başkanı hakkındaki yolsuzluk iddiaları Başbakan Tayyip Erdoğan'ı harekete geçirdi. Muhalefetin Kayseri'den sonra özellikle diğer Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili de iddia ve iftiralarda bulunacağı öngörüsü ile hareket eden Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir toplantı yaptı.

İFTİRA VE KARALAMA KAMPANYASI

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kayseri olayı ile birlikte AK Parti teşkilatlarına yönelik bir iftira ve karalama kampanyasının başlatıldığını belirterek, "Seçim yaklaşıyor. İftira, çamur atma dönemi başladı. Böyle iftiralara karşı anında sert yanıt vereceğiz" dedi. Erdoğan önceki gün Genel Merkez'de partisinin büyükşehir ve belediye başkanları ile yaptığı, basına kapalı olarak 3.5 saat süren toplantıda, 2011 seçimlerinin önemine dikkat çekerek "Gönül kapınızı sürekli açık tutun, vatandaşın içinde olun" tavsiyesinde bulundu. 2009 yılında yapılan yerel seçimler bu yana ilk kez belediye başkanlarıyla biraya gelme fırsatı bulan Erdoğan belediye başkanlarına emir niteliği taşıyan şu mesajları verdi:

BAŞBAKAN'DAN BAŞKANLARA EMİR GİBİ 10 TALİMAT

Kayseri olayı tamamen iftira ve bunun iftira olduğunu da anında belgelerle ortaya koyduk. Yanıt veremediler, altında kaldılar.

-Seçim yaklaşıyor. İftira dönemi başladı, çamur atma dönemi başladı.

-Dikkatli olun. Muhalefete fırsat vermeyin. Vatandaşın kafasını karıştırmak istiyorlar.

Bu tür iftiralar önümüzdeki süreçte de olacak. Böyle iftiralara karşı anında sert yanıt vereceğiz. Anında hemen belgelerle yanıt vereceği ki şimdi olduğu gibi yine altında kalsınlar.

-Çalışma ekibinizi iyi seçin.

-Suistimale karışan personeliniz varsa hemen idari ve hukuki işlem başlatın.

-Devletin malını suistimal edenlere sakın ola göz yummayın, anında gereğini yapın.

2011 seçimleri çok önemli.

-Halkın içinde olun.

-Gönül kapınızı sürekli açık tutun.

-Yapacağınız bir yatırımla vatandaşlar sıkıntıya giriyorsa bu yatırımın önemini anlatın. İkna edin.

- Kapınızı ve telefonunuzu sürekli açık tutun.

-Zorunlu olmadıkça yurt dışı gezilere çıkmayın. Kentinizi boş bırakmayın. Yurt dışına giderseniz bile seyahati kısa tutun. Ankara'ya geliyorsunuz bakanlarla görüşüyorsunuz. Bu görüşmelerden sonra hemen kentinize dönün. Ankara'da uzun kalmayın.

-Yarım kalan projelerinizi, devam eden projelerinizi kendi kaynaklarınızla bitirin.

BELEDİYELERİN KAYNAKLARI ARTIRILACAK

Torba yasa düzenlemesiyle belediyelerin kaynakları artacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de torba yasada yapılacak düzenlemeyle belediyelerin gelirlerin nasıl artacağına ilişkin ayrıntılı bir sunum yaparken, başkanlar torba kanunla ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Belediyelerin borçlarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemede yer alan 36 ay taksitlendirmenin yetersiz olduğunu belirten belediye başkanları, bunun 72 aya çıkarılmasının uygun olacağını söylediler. Erdoğan da Şimşek'e "Bu konuda çalışma yapın" talimatı verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler